• DOLAR 32.571
  • EURO 35.125
  • ALTIN 2451.214
  • ...
İşgal rejimi Filistinlilerin iki evini yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli yerel kaynaklar, işgal güçlerinin, çok sayıda belediye çalışanı ve askeri buldozerlerle birlikte mültecilerin kaldığı kampa baskın düzenlediğini bildirdi.

Söz konusu iş makineleriyle yerle bir edilen binanın, çocuğu ve eşiyle yaşayan Üsame Ahmed Alkame ve beş çocuğu ve eşiyle birlikte yaşayan İhab Hasan Alkame’ye ait olduğu öğrenildi. 

Evlerinden çıkarabildikleri birkaç eşya ile sokakta kalan Filistinli iki aile, uzun yıllardır başlarını soktukları yuvanın işgalci İsrail güçleri tarafından ruhsatsız olduğu bahanesiyle yıkılması nedeniyle göz yaşlarına hakim olamadı.

Filistinlileri Kudüs’ten çıkararak tüm bölgeyi Yahudileştirmek amacıyla Filistinlilere inşaat ruhsatı vermeyen rejime bağlı Kudüs Belediyesi, ruhsatsız olduğu bahanesiyle Filistinlilerin evlerini ya bizzat kendi elleriyle veya para karşılığından belediye makinalarıyla yıktırıyor. 

Hamas'ın medya ofisi tarafından hazırlanan bir rapora göre, işgal kuvvetleri 2019 yılında Kudüs şehrinde 170'ten fazla konut ve ticari yapıyı yıktı.

Bunların arasında onlarca Filistinli, işgalci rejime bağlı Kudüs Belediyesi’nin yıkım masraflarını ödememek için kendi evlerini kendileri yıkmak zorunda kaldı.

Doğu Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

Rejime bağlı belediyenin söz konusu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını ifade eden Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma ve şehri Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu belirtiyor.

İşgal rejimi belediyesi çoğu zaman yıkım masraflarını da evi yıkılan kişilerden tahsil ediyor.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir