• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Allah Resulüne Kur`an perspektifinden bakmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Allah Resulü`nün (sav) doğumunun 1434. yıldönümü münasebetiyle İlke Haber Ajansı`na demeç veren çeşitli tavsiyelerde bulundu.

 

Arvas, Peygamber Efendimizin (as) hayatına Kur`an perspektifinden bakmamız gerektiğini belirterek, bu güne mahsus bir ibadet olmadığını ancak efendimizin sünneti seniyesini idrak ederek Kur`an-ı Kerim`in efendimizle ilgili ayetlerini okuyarak bunlar üzerinde düşünmemiz gerektiğini söyledi.
Mevlit kandilinin Allah resulünün veladeti ve kutlu doğumu olduğunu hatırlatan Müftü Nimetullah Arvas, \"Müminler diğer kandillere nazaran hem efendimizi tanımak ona salat selam getirmek hem de onun muhabbetini kalplerinde yeniden ihya etmek için büyük bir gayret gösterdiklerini görüyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

\"Peygamber Efendimizi kendisinden öğrenmemiz lazım\"
Peygamber efendimizi kendisinden öğrenmemiz gerektiğini vurgulayan Müftü Arvas, \"Allah`u Teâlâ insanlara merhamet ettiğinden onlara Hz Muhammed`i (as) Peygamber olarak gönderdi. Sonunda da `Ey habibim biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik` diye buyurmaktadır Rabbimiz. Efendimiz bütün alemlere rahmet olarak gönderildiği gibi bütün alemlere peygamber olarak da gönderilmiştir\" dedi.

 

\"Ahlaken Muhammedi Olmak Gerekir\"
\"Efendimizin (as) kutlu mevlidini idrak ettiğimiz şu gecede meseleye peygamber efendimizi tanımak, anlamak, Onun sünneti seniyyesini ihya etmek, onun insanlarını hayata döndürecek iksirin yani sünnetinden bahsetmek, sevgisini kalplerimize yerleştirmek, onun tebliğ ettiğine iman etmek, onu sevip ona muhabbet etmek ona itaat etmek, ashabını, ehlibeytini sevmek ve bu şekilde ahlaken Muhammedi olmak gerekir\" diyen Arvas, şu tavsiyelerde bulundu: \"Bu geceye mahsus bir ibadet yoktur. Ancak bu geceyi Peygamber efendimizin sünneti seniyesini idrak etmek, Kur`an-ı Kerim`in peygamber efendimizden bahseden ayetlerini okuyup düşünmek ve mümkün mertebe Kur`an`ın perspektifinden peygamber efendimize bakmak ve efendimizin aynasından hayata bakarak bu gece bu şekilde değerlendirilmelidir. Bu münasebetle tüm kardeşlerimin kandilini tebrik ediyorum.\" diye konuştu.

 

Ayrıca Arvas bu gece Ulu Cami başta olmak üzere birçok camide mevlit programlarının olacağını belirterek, tüm Vanlıları programlara katılmaya davet etti. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir