• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Bir milyon 23 bin kişi Batman`da uçtu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Havalimanı Batman ekonomisine büyük bir katkısı olan tesis görevini görüyor. Daha önce bir uçak ile hizmet veren Batman Havalimanı, şuan da 7 uçakla hizmet veriyor.

 

Batman Havalimanı Müdürü Erol Yılmaz, 2009 yılında açılan Batman Havaalanı il ilgili değerlendirmelerde bulunarak havaalanının yolcu kapasitesi, yolcu istatistiği, uçuş tarifeleri ve genel durumu ile ilgili bilgi verdi.

 

Batman Havalimanının 29 Ağustos 2010 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanı ve Havaalanı Genel Müdürünün katılımıyla hizmete girdiğini hatırlatan Yılmaz, Havalimanında 226 personelin çalıştığını, terminal binasının 2 bodrum-zemin olarak 2 kat olmak üzere 5 bloktan oluştuğunu belirtti.

 

Batman`daki havalimanının Türkiye`deki havaalanında ilk 10 içerisinde yer aldığını ifade eden Yılmaz, \"20 bin 741,76 metrekare alanına sahip olan havaalanımızın terminal binası yıllık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitededir. Şehir merkezine 7 kilometre uzak olan havaalanımız 29.06.2011 tarihi itibariyle serbest kullanıma geçilmiştir. Bununla birlikte İçişleri Bakanlığı tarafından 28.03.2012 tarihinde geçici Hava Hudut Kapısı olarak ilan edilmiş olup, ayrıca Genel Müdürlüğümüzce İçişleri Bakanlığı nezdinde daima Hava Hudut Kapısı ilan edilmesi yönünde çalışmalar devam etmektedir\" dedi.

 

Batman Havalimanı Müdürü Erol Yılmaz, Batman`daki uçuş tariflerini kısaca şöyle özetledi:

- Türk Hava Yolları (THY), her gün İstanbul-Batman-İstanbul seferi yapmakta,

- Anadolu Jet, haftanın her günü Ankara-Batman-Ankara seferleri ile haftanın (pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar) günleri de Ankara-Batman-Ankara olmak üzere, bazı günler bir, bazı günler 2 sefer düzenlemekte,

- Pegasus, haftanın 3 günü İstanbul-Batman-İstanbul seferleri düzenlemekte,

- Yaz tarifesinde Ankara-Batman-Ankara uçuşları haftanın her günü 2 sefer olarak planlanmış,

- Yaz tarifesinde İstanbul uçuşlarının da haftanın her günü 2 sefer olarak yapılması planlamakta,

- Diğer havayolu şirketlerinin de İzmir ve Antalya seferleri planlanması düşünülmektedir.

 

Son olarak havaalanında, 4 adet itfaiye, 2 adet ambulans ve 2 doktorla hizmet verildiğini ifade etti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir