• DOLAR 32.335
  • EURO 35.193
  • ALTIN 2241.275
  • ...
Sokağa çıkma yasağı geri gelebilir! Bilim Kurulu'ndan son dakika önerisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasaklarının gevşetilmesiyle birlikte sosyal mesafe kurallarına riayet etmeyenlerin görüntüleri korkuturken bununla paralel olarak vaka sayılarının da düşüşe geçmemesinin ardından sokağa çıkma yasağının yeniden geri gelebileceği konuşuluyor. Bakan Koca'nın sık sık uyarmasına karşın gelen görüntüler salgındaki vakaların artmasına olanak sağlarken Bilim Kurulu üyeleri sokağa çıkma kısıtlamasının yeniden masaya taşıdı.

VAKA SAYILARI BELLİ BİR BANTTA KALDI

Türkiye genelinde 1 Haziran'dan itibaren uygulamaya konulan 'normalleşme' adımlarının vaka sayılarına etkisinin bu hafta ortasına kadar alınması öngörülmüştü. Önceki gün yapılan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısında da, açılımların etkisi masaya yatırıldı. Birçok sınırlamanın kaldırılmasıyla birlikte tüm Türkiye'de yaşanan yoğunluğun vaka tablosunda olumsuz değişime yol açmadığı savunulurken, vaka sayılarının belli bir bantta takılıp kaldığına dikkat çekildi.

CEZA VE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI ÖNERİSİ

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre Bilim Kurulu üyeleri bu direncin kırılması için özellikle kapalı alanlarda maske takmayanlara cezai yaptırım uygulanması, vakaların öngörülmeyen bir şekilde arttığı ve potansiyel kümelenmelerin yaşandığı illerde gerekirse sokağa çıkma yasağı dâhil, bazı tedbirlerin uygulanması önerisinde bulundu.

TEDBİRSİZLİK RAKAMLARI ÖNGÖRÜLENİN UZAĞINA İTTİ

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı modellemelerde haziranın ortasına kadar günlük vaka sayısının 500'lü rakamlara inmesi, temmuz başı itibarıyla ise 100'ün altına düşmesi öngörülüyordu. Ancak asker uğurlamaları, 'geçmiş bayramın mübarek olsun' ziyaretleri, taziye, nişan gibi kapalı alanlarda yapılan bazı toplu faaliyetler ve sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması nedeniyle oluşan yığılmaların vaka tablosunun 800-900'lü rakamlarda direnç göstermesine sebep olduğu kaydedildi.

"İHMALLER LOKAL OLMASAYDI İRAN'DA OLANLAR BİZE OLURDU"

Bilim Kurulunda yapılan değerlendirmelerde "Bu açılımların çok fazla olumsuz yansıması olmadı. Açılımlar, vakaların azalma hızını düşürdü. Bunun tek sebebi ihmaller. Bu ihmaller yaygın değil. Aksi hâlde İran'da olanlar bizde de olurdu. Lokal olarak kurallara uymayanlar var" görüşünün dile getirildiği kaydedildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ

Bu haberler de ilginizi çekebilir