• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
İslamiyet ve sanat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Cumartesi Sohbetleri, bu hafta Hattat Hüseyin Kutlu`yu ağırladı. Kutlu, İslamiyet`in insanın iç güzelliğine önem verdiğini, bunu da sanatla ortaya konulduğunu söyledi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi ve BURFAŞ işbirliği ile gerçekleşen `Emir Sultan Sohbetleri`ne konuk olan Hattat Hüseyin Kutlu, Türklerin Selefilerin aksine sanatı fantezi olarak görmediğine işaret ederek, \"Ecdadımız bir sebil yaparken bile çeşmeleri muhteşem sanat bezemeleriyle ortaya koydular. Çeşmenin üzerine su ile alakalı ayet-i kerimeleri en iyi hattatlara yazdırıp, mermer işçiliğinden ahşap tavan uygulamalarına kadar bir sanat eseri bıraktılar. Sanata boş zamanları değerlendirmek olarak bakmaktan ziyade ruhumuzu incelteceğimiz bir unsur gibi görmeliyiz\" dedi.

 

BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı, programın sonunda Hüseyin Kutlu`ya Emir Sultan Mezarlığı ve Ulu Cami kitaplarını takdim etti. `Emir Sultan Cumartesi Sohbetleri`ne gelecek hafta ise Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan olacak.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir