• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
MHP İddialara Cevap Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

`İstifalar işleme konmadı` iddiası

MHP Avukatı Hamit Kocabey, kaset iddialarının ardından milletvekilliği adaylığından istifa eden MHP`li eski yöneticilerin, hiçbir şekilde milletvekili seçilemeyeceğini bildirdi.

Kocabey, yazılı açıklamasında, bazıinternetsitelerinde milletvekilliği adaylığından istifa eden eskiMHPyöneticileri hakkında, "YSK`nın işlem yapılmasına gerek görmediği ve milletvekili seçimi kanununun 25. maddesinin uygulanmasına karar verdiği, bu kişilerin milletvekili seçilebilecekleri yönünde kafa karıştıran haberlerin yer aldığını" anımsattı.

YSK`nın istifalarının kabulüne dair kararlar verdiğini, kararda ise "istifa nedeniyle ayrıca bir işleme gerek bulunmadığına, 2839 sayılı milletvekili seçimi kanunun 25. maddesine göre işlem yapılmasına karar verilmiştir" denildiğini ifade eden Kocabey, şunları kaydetti:

"MHP`li yöneticiler adaylıktan istifa ettiklerinden dolayı, kanunun ilgili maddesi uygulanacak. Maddeye göre, listelerde meydana gelen eksilmeler, listelerin tamamlanmasını gerektirmiyor ancak boşalma nedeniyle listelerde kaydırma ile yerler doldurulabiliyor. MHP bu hükmü uyguluyor. O nedenle, MHP milletvekilliği adaylığından istifa eden Adana, Ankara, İstanbul, Kırşehir, Yozgat ve Samsun milletvekili adayı olan kişiler hiçbir şekilde milletvekili seçilemeyeceklerdir. Seçime bir gün kala yazılan ve çıkarılan haberler kasıtlı ve gerçeğe aykırı haberlerdir."

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir