• DOLAR 32.345
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2390.378
  • ...
Batman'da çalışma hayatı normale dönüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığının ve ilgili kurumların salgın ile ilgili mücadelesi devam ederken; maske, hijyen, sosyal mesafe vb. tedbirler alınmak suretiyle çalışma hayatında "Yeni Normale Geçiş" süreci başladı.

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, pandemi sürecinin başlaması ile birlikte birçok firmanın işlerini kısmen veya tamamen durdurmak suretiyle "Kısa Çalışma Ödeneği" için başvuru yaptığını, fakat salgının kısmen kontrol altına alınması ile birlikte işyerlerinin "İptal" başvurusunda bulunarak "Normal çalışma düzeni"ne geçtiklerini belirtti.

"İnsan sağlığı her şeyden kıymetlidir"

İnsan sağlığının önemine vurgu yapan Eviz, "İşverenlerimizin, işyerlerinde gerekli tedbirleri alarak normal çalışma düzenine geçmelerini önemsiyoruz. İnsan sağlığı her şeyden kıymetlidir. Fakat bunun yanında vatandaşlarımızın iş-aş sahibi olmaları hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisini canlandırma gayreti hepimizin en temel hedefi olmalıdır. Bu yüzden çalışma hayatına başlarken salgının yayılmasını engelleyecek her türlü uyarıyı dikkate almamız gerekmektedir. Hem işverenimiz hem işçilerimiz gerekli tedbirleri alarak daha sağlıklı bir ortamda çalışmalıdırlar." ifadelerini kullandı.

"İEP ve kurslarla gerekli desteği vermeye hazırız"

Eviz, "İŞKUR olarak gerekli sağlık tedbirlerini alarak normal çalışma düzenine geçen işverenlerimize gerek 'İşbaşı Eğitim Programları'mızla gerekse Mesleki Eğitim Kurslarımız ile gerekli desteği daha güçlü bir şekilde vermeye hazırız." dedi.

"Hedeflerimize ulaşmak için çalışma başlattık"

2012 yılından bu yana belirledikleri hedefi yakaladıklarını belirten Eviz, "İl Müdürlüğü olarak 2012 yılından bu yana her yıl belirlediğimiz hedefleri katlayarak gerçekleştirdik. Bu yılki hedeflerimizi de gerçekleştirme konusunda; işverenlerimiz, yeni yatırımcılarımız, meslek odalarımız ve diğer paydaşlarımızın iş birliği ile çalışmalar yapmıştık. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız çalışmalara daha güçlü ve etkili bir şekilde devam ediyoruz. İŞKUR olarak işveren, işçi, STK, kamu kurumları vb. çalışma hayatının tüm aktörlerinin desteği ile koordineli çalışmalar yürüterek hedeflerimize ulaşmayı planlıyoruz." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir