• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`En hayırlı genç sorumluluğunu bilen gençtir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği`nin (Sason-Der) düzenlediği "Sason Bilinçleniyor" konulu konferans Sason YİBO konferans salonunda gerçekleşti. Konferansta konuşan Yazar Maruf Özülkü, en hayırlı gencin sorumluluğunu bilen genç olduğunu belirtti.
 
Konferansın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Metin Özmen derneğin faaliyetleri ve proje hakkında bilgi verdi. Özmen, derneğin amacının ilçe insanlarına faydalı olmak olduğunu söyledi.
 
Yazar Maruf Özülkü, insanoğlunda gelecek endişesi, geçmiş üzüntüsü olduğuna dikkat çekerek, "İnsanoğlu acizdir... Bir aslan güçlüdür ihtiyacını görecek kadar Cenabı Allah ona güç vermiş. Ama insanoğlu çoğu zaman yetersizdir, yalnızlık çeker sıkıntı çeker. Rızkını kesbeder. İnsanoğlunun hayatında sürekli bir tırmanma söz konusudur. İnsanoğlu fakirdir. İhtiyaç sahibi olan demek ihtiyaçları bitmeyen demek... Zengin, malı serveti çok olan demek değildir. Zengin, yetinen demektir. İnsanoğlu zayıftır. Gözle görülmeyen bir mikroba yenik düşer. Hafif bir virüs mikrobuna yenik düşer. Yatağa düşer" dedi.
 
Özülkü, Hadisi şerifte "En hayırlı genç odur ki ihtiyarlara benzer" denildiğini ve bunun sorumluluk sahibi demek, öleceğini bilen ve "hayat benden ne istiyor" deyip hayatın muhasebesini yapan demek olduğunu ifade etti.
 
En hayırlı gencin olgun ve sorumluluğunu bilen genç olduğunu belirten Özülkü, "Düşünen, sorgulayan gençtir. Kitap okumayı hayatımızın merkezine koymalıyız. Umuyorum ki bu konferans sizi kitap okumaya yönlendirir. Dinimizin ilk emri "Oku Rabbinin Adıyla" Rabbimizin bizden istediği hayat boyunca lazım olan kitapları su gibi ekmek gibi yutmamız lazım" şeklinde konuştu.
 
"En güncel madde ölüm"
"İnsanoğlunun en önemli güncel maddesinin ölüm olduğuna işaret eden Özülkü, "Ölüme hazırlıklı olmak, ölümden sonraki hayatı esas alarak bu dünyada yaşamak... Yaptığımız her işten hesaba çekileceğiz. Yani büyük bir adalet var" şeklinde konuştu.
 
Konferans öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu. (Salim Kavak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir