• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Dünyanın En Büyük Hilye-i Şerifi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi`nde düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, Mehmet Çebi`nin hat, tezhip, tespihten oluşan özel koleksiyonunun her türlü takdirin üzerinde olduğunu söyledi.

Mehmet Çebi`yi hayranlıkla izlediğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:


``Şakayla karışık beni de bu işe alıştırdı, alıştırıyor. İnşallah gelecekte çok daha iyi olacak. Mehmet kardeşimin özellikle bu Aşk-ı Nebi ve Zikir Taneleri sergisine yönelik attığı adımlar, Türkiye`de bir değişimin, bir dönüşümün zenginleşmesine fırsat veriyor. Özellikle bu akşam sponsor olan tüm kurumlara da teşekkür ediyorum. Serginin hayırlı ve başarılarla dolu olmasını, kültür dünyamıza zenginlikler katmasını temenni ediyorum.``

Başbakan Erdoğan, daha sonra ``Aşk-ı Nebi ve Zikir Taneleri`` sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan, sergiyi gezdikten sonra, Ayan Musiki Topluluğu tarafından icra edilen ``Aşk-ı Nebi`` adlı tasavvuf musikisi konserini dinledi.

Sergide, 200 Hilye-i şerif ve 300 tespih yer alıyor

Türkiye`nin önemli çağdaş hat koleksiyoncularından biri olan Mehmet Çebi`nin koleksiyonundan hazırlanan ``Aşk-ı Nebi ve Zikir Taneleri`` sergisinde, 200 Hilye-i Şerif ve 300 kıymetli materyalden yapılan tespih yer alıyor.

Sergide, Türk-İslam sanatları konusunda nadide ve sıra dışı eserleriyle tanınan Hasan Çelebi, Fuad Başar, Hüseyin Türkmen, Mustafa Cemil Efe, Eyüp Kuşçu, Fevzi Günüç, Gürkan Pehlivan, Levent Karaduman ve Ahmet Bursalı`nın eserleri yer alıyor.

Sergi, 4 Şubat`a kadar İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi`nde görülebilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir