• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
UMH Güçleri: Savaşı biz başlatmadık ama sonucu biz belirleyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümetine bağlı Ordunun Resmi Sözcüsü Muhammed Kanunu yaptığı açıklamada Libya çekişmesinin çözümü için darbeci Sisi tarafından Kahire'de yayınlanan basın bildirisini değerlendirdi.

Kanunu, ordusunun savaşı başlatmadığını ama ne zaman biteceğini ve nerde biteceğini de kendilerinin belirleyeceğini vurguladı.

Kanunu, darbeci Hafter'e göndermede bulunarak "Uydu kanallarından savaş suçlusunun sapık görüntülerini izlemek için boş vaktimiz yok." dedi.

Sözcü Kanunu, ordunun, Hafter terörist milislerini kovalamada kahraman güçlerinin ilerlemesini güç ve kararlılıkla izlediğini söyledi.

Daha önce Mısır'ın darbeci Başkanı Sisi Libya'da devam eden çatışmayı çözmek için siyasi bir girişim ilan etmişti.

Söz konusu girişim Tobruk'ta bulunan ve darbeci Hafter'e bağlı Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, Libya Ulusal Ordusu Komutanı Halife Hafterle beraber ortak basın bildirisi ilanıyla gerçekleşmişti. 

Darbeci Sisi Hafter ve Salih ile Libya'daki çatışmayı sona erdirmek için siyasi bir girişimde bulunma konusunda anlaştıklarını söylemişti.

Sisi, önerilen girişimin 8 Haziran Pazartesi sabahı Libya'da ateşkes çağrısı yaptığını da sözlerine ekledi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, ordu güçlerinin ülkenin batısında ve merkezinde önemli ilerleme kaydettiği bir zamanda gelen ateşkes girişimi hakkında şu ana kadar bir yorum yapmamıştı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti ülke genelinde başlatılan operasyonlarında kazandığı başarıların en yenisi Sirte (doğu) şehrini çevreleyen El-Washaka bölgesinin kontrolü idi.

Darbeci Hafter geçtiğimiz cuma gününden bu yana başta başkent Trablus olmak üzere Terhune kenti ve birçok bölgede yenilgiye uğrayarak çekilmek zorunda kalmıştı. 

Bazı Arap ve Avrupa ülkelerinin desteğiyle Hafter kuvvetleri, 4 Nisan 2019'dan beri Trablusgarp'ı (Batı) kontrol etmede başarısız kaldığı bir saldırı süreci başlatmıştı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir