• DOLAR 32.588
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2464.412
  • ...
`İnsanlık O`nun Kurtarıcılığına Muhtaçtır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlid kandili nedeni ile Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, mesaj yayınlayarak, Batman halkının ve İslam ümmetinin mevlid kandilini kutladı.
 
Çağlar kandil mesajında Peygamber Efendimizin hayatının öğrenmesi ve öğretilmesi gerektiği vurgusu yaptı.
 
Önümüzdeki Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gecenin Mevlid Kandili olarak idrak edileceğini hatırlatan Müftü Çağlar, "Biz Müslümanlar, Peygamber Efendimiz (SAV)`in doğum yıldönümü anlamına gelen Mevlit gecesini çeşitli etkinliklerle kutlamayı adet haline getirmişiz. Bu adet etkinliklerden biri de Mevlit okutmaktır. Bilindiği gibi İslam âleminde çeşitli dillerle yazılan ve başta Mevlit gecesi olmak üzere muhtelif vesilelerle okunan nesir ya da manzum Mevlit eserlerinde daha çok Peygamberimiz (SAV)`in mübarek doğumu ile ilgili bilgilere yer verilmiştir" dedi.
 
Açıklamasının devamında Müftü Çağlar, Müslümanlar olarak sadece güzel seslerle okunan Mevlidleri okuyup dinlemekle yetinmemiz gerektiğine dikkat çekerek, "Yüce Peygamberimizin hayatın her alanındaki örnekliğini öğrenmeye çalışalım. Hayatını yazan sağlam kaynak eserleri okuyalım. Gerçek manada onu örnek edinelim. Getirdiği inanç, ibadet, ahlak, adalet ve insan hakları ile ilgili eşsiz ilahi mesajlarını anlamaya, O`nun örnek yaşantısını özümseyip hayata aktarmaya ve bunu toplumsal bir şuura dönüştürmeye çalışalım" çağrısında bulundu.
 
Çağlar, Mevlit Kandili gibi vesilelerle ülkemiz ve dünya gündemindeki insan merkezli meselelerin insan hakları, savaşlar, çatışmalar ve barış gibi konulara dair İslam dininin görüşleri ve Hz. Muhammed (s.a.v.)`in problem ve ihtilafları adilane halletmedeki örnekliğinin incelenerek hatırlanması ve savunulmasının önemine işaret ederek, "İnsanlık, Peygamber Efendimizin tebliğ ettiği inanç sistemine, O`nun ahlak sistemine, O`nun adalet sistemine; kısaca O`nun kurtarıcılığına muhtaçtır" ifadelerini kullandı.
 
Son olarak Çağlar, "Bu duygu ve düşüncelerle Batmanlı Kardeşlerimin ve İslam âleminin Mevlid kandillerini tebrik ediyor; İslami şuura, barış ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Allah`tan diliyorum" dedi.
 
Öte yandan Batman İl Müftülüğü, Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlid kandili münasebeti ile yarın (Çarşamba) İkindi Namazını müteakiben Ulu Camiinde, Yatsı Namazını müteakiben de Şevket Başak ve Korkut Özal (Site) Camiilerinde mevlit programı düzenleyecek. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir