• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
Mahkemelik su kirli çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Mardin`in Dargeçit ilçesinde 24 Ağustos 2012 tarihinde bir internet kafeden aldığı suyu içtikten sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan Süleyman Karanfil`in şikayetçi olduğu firmanın çıkardığı su yapılan analizler sonucu kirli çıktı.

 

Karanfil`in şikayeti üzerine incelemeye gönderilen su numunesinin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun çıkmadığı, ilgili yönetmeliğin 48. Maddesi gereğince işlem yapılacağı belirtildi.

 

Karanfil`in şikayetini inceleyen Dargeçit Cumhuriyet Başsavcılığı ise, yetkisizlik kararı vererek dosyayı Doruk Su Fabrikası`nın da bulunduğu Şırnak`ın Silopi ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı`na gönderdi.

 

Dargeçit Cumhuriyet Başsavcılığı`nın kararında, Karanfil`in zehirlendiğini iddia ettiği suyun, analiz için Diyarbakır Halk Sağlığı Laboratuarına gönderildiği belirtildi. Ancak su az olduğu için gerekli inceleme yapılamadı. Fakat suyun bulunduğu şişenin seri numarasının, üretim tarihinin, son kullanma tarihinin belirlenmesi durumunda inceleme yapılabileceği belirtilerek, özellikleri belirtilen suyun analizi için Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğüne ve Kriminal Polis Laboratuarına gönderildiği kaydedildi.

 

Kararda, Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğünce 11.09.2012 tarihli farklı üretim ve seri nolu sudan alınan örneklerin 17.02.2012 tarih ve 25730 sayılı resmi gazetede yayınlanan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca uygun çıkmadığı, ilgili yönetmeliğin 48. Maddesi gereğince işlem yapılacağı belirtildi.

 

24 Ağustos 2012 tarihinde bir internet kafeden ``Doruk`` marka su alan Süleyman Karanfil, suyu içtikten sonra midesi bulanıp baygınlık geçirdiği iddiası üzerine Dargeçit Devlet Hastanesine kaldırılmış, hastanede yapılan ilk müdahaleden sonra serum takılmış, yaklaşık 3 saat müşahede altında kaldıktan sonra taburcu edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir