• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
İstişare Toplantısına eğitimdeki değişiklikler damga vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Suphi Öner Öğretmen Evi`nde yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Bölgesel İstişare Toplantısına; Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, Grup Başkanları, İnşaat Emlak Grup Başkanı M. Mustafa Murat, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Adana, Konya, Hatay, Antalya, Karaman, Niğde, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

 

İstişare toplantısının açılışında konuşan Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin`in Türkiye sıralamasında yeri konusunda da katılımcılara kısa bilgiler verirken, Mersin`in ekonomik olarak 13`üncü, vergi tahsilatında 6`ncı, konteynır taşımacılığında 2`nci sırada yer aldığını belirtti.

 

\"Mersin de Eğitim Alanında Ciddi Çalışmalar Yapıldı\"
Toplantıda konuşmasını sürdüren İl Milli Eğitim Müdürü Gül, \"2013 Akdeniz Oyunları ilimizde yapılacak. 32 alanda 24 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu ilimizde yapılacak bu organizasyona katılacak. Bu organizasyonda kullanılacak tesislerin yapımı için 500 milyon TL harcanacak. Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu göreve geldikten sonra birinci önceliğini eğitim alanına verdi. Ciddi çalışmalar yapıldı. Okul öncesi, Mesleki ve Teknik Eğitim alanında da ciddi çalışmalar içerisinde olduk\" diye konuştu.

 

\"Bölgesel Toplantıların Amacı; Karşılaşılan Sorunlara Yerinde Çözmektir\"
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Açıkgöz de yaptığı konuşmada \"Bölge istişare toplantısını yapma sebeplerimiz üzerinde durmak istiyorum. Bunlardan birincisi bölge illerinin yaptıkları çalışmalardan haberdar olmalarını sağlamak, ikincisi Bakanlığımızın bölge illerinin faaliyetlerini yerinde izlemek istemesi, üçüncüsü ise genel müdürlerimizi temsilen toplantıya gelen grup başkanı arkadaşlarımızla bölge illerinin karşılaşmış oldukları sorunlara yerinde çözüm getirmesidir. Bir proje ne kadar iyi olursa olsun eğer usta iyi değilse iyi sonuç alamayız. Ankara`da ne kadar iyi çalışırsak çalışalım ne kadar iyi politikalar geliştirirsek geliştirelim. Eğer bu politikalar sizler tarafından iyi bir şekilde anlaşılamaz ve inşa edilemezse iyi bir yapı ortaya çıkmaz\" dedi.

 

\"Türkiye`nin En Önemli Sorunlarından Biride Eğitim Meselesidir\"
Açıkgöz, \"Bugün Türkiye`nin en önemli sorunlarından biri eğitim meselesidir. Genç nüfus, bulunduğumuz zaman dilimi içerisinde fırsat penceresi olarak görülüyor. Bu fırsat penceresini iyi değerlendirdiğimiz zaman Türkiye büyük sıçramalar yapabilir. Genç nüfusun kendisi bir stratejik kaynaktır. Ancak bu nüfusu eğitmek ayrı bir çaba istiyor. Bundan 20 yıl önceki toplumun eğitim anlayışı şimdiki ile farklı kodları taşıyordu. Küreselleşme denilen olguyla beraber işletmeler, sermayedarlar kalifiye eleman arıyorlar. Bu çalışanın o işletmeye uyum sağlayabilmesi için uluslar arası nitelikte yetişmesi gerekiyor. Eğitim alanında büyük reformlar birbiri ardına hayata geçiriliyor. Bu reformlar bilimsellik temelinde yapılıyor.\" dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir