• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Bırakılan Filistili Esir Hayatını Kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinden eski esir Eşref Ebu Zureyyia, sağlık durumunun kötüye gitmesi sonucu dün (21 Ocak Pazartesi) akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin şehidin ailesinden edindiği bilgiye göre, ciğerlerinde tehlikeli bir virüs tespit edilen Eşref Ebu Zureyyia, işgal altındaki Kudüs`teki El-Muttali Hastanesi`nde birkaç hafta yattıktan sonra dün akşam vefat etti. Aile, Filistinli mücahidin hastanedeki son günlerini komada geçirdiğini söyledi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinden Eşref Ebu Zureyyia, kaslarındaki rahatsızlığa ve yürüyememesine rağmen Siyonist işgal zindanlarında altı yıl esir yattı. Geçen yıl Kasım ayı ortalarında serbest bırakılan Ebu Zureyyia`nın El-Halil`in güneybatısındaki Beyt Ava beldesinden olduğu bildirildi.

Filistinli mücahidin annesi, Filistin Enformasyon Merkezi`ne yaptığı açıklamada, oğlunun ölümünden tamamen işgal rejiminin ve Siyonist cezaevleri yönetiminin sorumlu olduğunu belirterek, Ebu Zureyyia`ya cezaevinde ne olduğu bilinmeyen bir iğne yapıldığını ve daha sonra Filistinli mücahidin beyninde ve ciğerlerinde hasar meydana geldiğini söyledi.

filistinhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir