• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
İnsan Hakları ve Başörtüsüne Özgürlük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ- Yeni İhya-Der`in düzenlediği "İnsan Hakları ve Başörtüsüne Özgürlük" konulu panel her yaş grubundan vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Panele konuşmacı olarak HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, Av. Şaban Dalgın, Araştırmacı Yazar Mehmet Aydın katıldı.
 
Kur`an tilavetiyle başlayan panelde insan hak ve hürriyetleri ile başörtüsüne özgürlük konuları tarihten örnekler verilerek konuşuldu. Panelde başörtüsü yasakçılarının tarihten nemalandığına vurgu yapıldı.
 
"Hakkı, hayır gibi dilenecek bir durumumuz yok"
Panelde konuşan Araştırmacı Yazar Mehmet Aydın, sistemlerin ve kurumların dağıtacağı hayır gibi "hak dilenecek" bir durumlarının olmadığını söyledi.

Tarih boyunca gasp edilen hakların bugünkü boyutuna değinen Aydın, "İlahi kaynaklı bilginin kabul edilmediğinden İslam`ın kadına getirmiş olduğu yaşam şekli ve tanımış haklar ihlal ediliyor. Bundandır birileri kalemiyle yeni yeni kadın tarifi yapmaya başladı. Kimine göre reklam oldu kadın, kimine göre meta oldu ve İlahi değerlerinden koparılarak şeytani sofraya mezar olarak sunuldu." dedi.
 
Av. Şaban Dalgın ise yaptığı konuşmada ,kendilerini Allah`tan koparmaya çalışanlara isyan edeceklerini belirtti. Dalgın, "Bizi Allah`ımızla koparmak isteyen ister nefsimiz olsun, ister sistem olsun, ister sistemin yasaları ve yönetmelikleri olsun hepsini reddediyoruz, reddetmeliyiz." dedi.
 
Müslüman kadınlara yönelik çirkin baskının Müslüman kadınların özgürlüklerinin ellerinden almaya yönelik olduğuna dikkat çeken Dalgın "Deniliyor ki eğer örtünmek istiyorsan evinde otur. Doktor olamazsın, öğretmen olamazsın, ilim tahsil edemezsin. Bacılarımızı dört duvar arasında sıkıştırmak isteyenlere hayır diyoruz, hayır demelisiniz."ifadelerini kullandı.
 
Kadına en büyük şiddetti devlet uyguluyor
Kadına yönelik şiddette değinen HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, kadınlara yönelik en büyük şiddetin devlet tarafından uygulandığına vurgu yaptı. Şahin, "Başörtüsü yasağı kadına yönelik en büyük şiddettir. Çünkü kadın ailenin temel taşıdır. Çünkü kadın iffetin, hayanın sigortasıdır." İfadelerini kullandı.
 
Hak verilmez elde edilir
Batılların Ahlaki yozlaşma teşvik amacıyla yaptıkları çalışmalardan örnekler veren Şahin, "İtalya Başkanı 1980`li yılarda şu ifadeleri kullanıyordu: İslam ülkeleri başta Cezayir olmakla birlikte Afrika da gençler tekrar İslam`a yöneliyor. Bu Avrupa`nın güneyde İslam tarafından kuşatılması demektir. Tehlike arz ediyor. Bizim derhal oralara gece kulüpleri, sinemalar, dizi filmleri ihraç etmemiz lazımdır.
 
Başka bir dönemde de ABD`den Hindistan`a giden misyonerler hakkında bir bilgi aktarılır. Misyonerler oralara gidip bir dizi çalışmalar yapıp geri döndüklerinde kendilerine sorulur. Acaba merak ediyoruz, kaç kişiyi Hıristiyanlaştırdığınız. Verdikler cevap ilginçtir, `Aslında pek fazla kişiyi Hıristiyanlaştırdığımız söylenemez. Ama oralarda Müslüman`da kalmadı. Çünkü biz onları dinlerinden uzaklaştırdık` "dedi
 
İnançlıların, cesaretli olup haklarının mücadelesini verdikleri takdirde hakların elde edilebileceğini savunan Şahin, "Hak verilmez elde edilir. Bedel ödersin ama hakkını elde edersin, bedel ödeyemezsen hakkınla birlikte her şeyini kaybedersin " ifadelerini kullandı.(Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir