• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
"Hayat Birlikte Güzel" Dediler  İYİLİK DAĞITTILAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı ve Avrupa Yetim Eli Derneği Ramazan ayı boyunca Türkiye ve dünyanın dört bir tarafında yetim, mağdur ve muhtaç yüzbinlerce kişiye yardım ulaştırdı. "Hayat Birlikte Güzel" sloganıyla başlatılan yardım seferberliği ülke ülke, kıta kıta iyilik dağıtılmasıyla ihtiyaç sahiplerini sevindirdi. Bu çerçevede Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayı boyunca Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde muhtaçlara ulaştırdığı yardımlara ilişkin faaliyet raporunu açıkladı. Ramazan ayı boyunca yurt içi ve yurt dışında yardım çalışmaları yürüten Umut Kervanı, bu kapsamda 10 binlerce aileye gıda kolisi, sıcak aş dağıtımı, yetim ve muhtaçlara bayramlık, Asya ve Afrika’da su kuyusu açma gibi birçok yardım ulaştırdı. Yaptıkları yardım çalışmalarına ilişkin hazırladıkları raporu kamuoyu ile paylaşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, hayırseverlerden gelen bağışları zaman kaybetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına gönüllü çalışanlarıyla birlikte seferber olduklarını söyledi.

"HAYIRSEVERLERİMİZ İHTİYAÇ SAHİBİ KARDEŞLERİNİ UNUTMADI"

Zor ve sıkıntılı bir atmosferde geçirilen Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerini unutmayarak bağış yapan hayırseverlere teşekkür eden Kurtaran, "Ramazan ayında hayırseverlerimizin duyarlı davranarak ihtiyaç sahibi kardeşlerini unutmamaları bizleri ziyadesi ile sevindirdi. Bundan dolayı rabbimize şükrediyoruz." dedi.

ASYA VE AFRİKA’DA SU KUYULARI AÇILDI

Kurtaran, "Ramazan ayında başta gıda kolisi dağıtımı, nakdi yardım, iftar, evlere sıcak aş dağıtımı, kırmızı ve beyaz et dağıtımı, yetim ve muhtaç çocuklara bayramlık elbise ve ayakkabı, yurtdışında ise bu projelerimizle beraber Afrika ve Asya'da büyük bir sorun olan ve ölümlere sebep olan susuzluğun giderilmesi için su kuyuları açılarak (hala yapımı devam eden edenler de var) hayırseverlerimiz adına bir sadaka-i cariye olarak oradaki insanların istifadesine sunularak birçok proje gerçekleştirilmiştir." diye konuştu.

"100 BİNDEN FAZLA İNSANA YARDIM ULAŞTIRILDI"

Ramazan'da hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görerek yaptıkları yardımlara ilişkin hazırladıkları raporu açıklayan Kurtaran, şunları kaydetti: Yurt içi ve yurt dışında 10 bin 724 aileye gıda kolisi, 3 bin 990 aileye nakdi yardım,  4 bin 638 kişiye sıcak aş dağıtımı ve iftar yemeği, bin 509 yetim ve muhtaç çocuğun giyim yardımı yapıldı. Ayrıca; 3 bin 773 aileye kırmızı ve beyaz et dağıtımı, Asya ve Afrika'da 51 su kuyusu, 79 Adak-Akika kurban ve farklı kalemlerde 222 aile olmak üzere toplamda 25 bin civarında aileye 100 binden fazla insanın istifade ettiği 3 milyon TL yardım ulaştırıldı. Yardımların ulaştırılmasında üye ve gönüllülerinin büyük bir fedakârlık örneği göstererek salgına karşı önlem alarak gece gündüz demeden ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya devam ettiklerini hatırlatan Kurtaran, fedakârlık gösteren tüm üye ve gönüllülerine teşekkür etti.

Nurullah Günaydın

"DÜNYANIN DÖRT BİR KÖŞESİNDE YARDIM DAĞITTIK"

Avrupa Yetim Eli Türkiye Koordinatörü Nurullah Günaydın, yaptıkları yardımlarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. 15 Nisan'da yeni bir sloganla çalışmalara hız verdiklerini belirten Günaydın, "Avrupa Yetim Eli olarak 15 Nisan'da başlatmış olduğumuz  'Hayat Birlikte Güzel' sloganıyla dünyanın dört bir köşesinde yardım dağıttık. Her yıl yaptığımız iftar sofraları kurma yerine koronavirüs nedeniyle evlere iftarlık yemek dağıtıldı. Yetim giydirildi. Bu Ramazan ayı boyunca Türkiye'de koronavirüsten dolayı mağdur olmuş birçok ihtiyaç sahibine yardımlarımızı ulaştırdık." ifadelerini kullandı.

"FİLİSTİN, YEMEN VE ARAKANLI MÜSLÜMANLARA YARDIM ULAŞTIRDIK"

Filistin, Yemen ve Arakanlı Müslümanlar başta olmak üzere dünyanın her tarafında mağdur ve muhtaçlara ulaşmaya gayret ettiklerini vurgulayan koordinatör Günaydın, şunları kaydetti: "Yine Afrika'nın birçok bölgesinde iftar sofralarını kuruyorduk önceki yıllarda. Bu yıl yine salgın tedbirleri nedeniyle evlere yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Arakanlı Müslümanların kaldığı kamplarda da iftar yemekleri dağıttık. Filistin'de gıda paketi yardımı, kıyafet yardımı ve iftariyelik yemekler, Yemen'de savaş mağduru ve aynı zamanda virüs mağduru olan insanlara da gıda, giyim, iftar ve temiz su olmak üzere ihtiyaçlara göre yardımlar yapıldı. Bu konuda hayırseverlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah onlardan razı olsun. Allah yaptıkları hayırları kabul etsin."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir