• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Tarsus`ta Üniversite Kurulması İçin Çalışmalar Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Üniversitenin bilimsel verilere dayalı olarak hazırlanması için oluşturulan komisyon, çalışmalarla ilgili son durum hakkında Kaymakam Orhan Şefik Güldibi`ne brifing verdi.

 

Komisyonun başkanlığını yapan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, kurulması planlanan üniversitede ilk etapta hangi fakültelerin olması gerektiği, üniversitenin kapasitesi, nereye kurulacağı, sosyal ve kültürel aktiviteler için gerekli olan sahaların belirlenmesiyle ilgili gelişmeleri aktardı.

 

Üniversiteyle ilgili gelişmeleri alan Kaymakam Güldibi, Tarsus`un birçok ilden büyük olması, 10 binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapmasının bile üniversitenin kurulması için yeterli olduğunu söyledi. Güldibi, \"Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül`ün üniversite talebimize çok olumlu yaklaşması ve desteklemesi bizim için çok değerli. Ümit ediyorum ki, Tarsus; tarihi, kültürel, sosyal ve coğrafi kimliğine yakışan yeni bir üniversiteye kavuşacaktır.\" dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir