• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Seçim Günü 3 Bin Güvenlik Görevlisi Görev Yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- 12 Haziran Pazar günü yapılacak olan milletvekili genel seçimleri ile ilgili olarak Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer`in başkanlığında seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası alınacak tedbirlerle ilgili olarak bir toplantı yapıldı.

 

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü, Jandarma ve Emniyetten üst rütbeliler katıldı

 

Yapılan toplantı da sandık kurullarının ve oy torbalarının sandık alanlarına güvenli bir şekilde ve zamanında ulaştırılması, oy verme sırasında sandık alanlarında alınacak tedbirler, oy verme işlemi bittikten sonra oy torbalarının güvenli bir biçimde seçim kurullarına intikal için alınacak tedbirler değerlendirildi.

 

Ayrıca toplantı esnasında, sandık kurullarının intikalleri, oy kullanacak vatandaşların sandık alanlarında gidiş ve gelişleri sırasında ve hassas bölgelerde ortaya çıkabilecek herhangi bir tehdide karşı alınacak tedbirler gözden geçirildi.

 

Seçim sonrası belli olmaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkabilecek gelişmelere göre alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, il genelinde yaklaşık 3 bin güvenlik personeli ile alınacak tüm tedbirler ayrıntılı bir şekilde gözden geçirildi.

 

Ayrıca seçim sürecinde Valilikte bir Vali Yardımcısının başkanlığında Jandarma ve Emniyet personellerinin de katılımı ile Seçim Hareket Merkezi oluşturulduğu belirtildi.

Ali Yıldırım-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir