• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Aşı denemesi: Maymunlarda işe yaradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maymunlar üzerinde denenen aşılardan birinin bağışıklık sistemini eğiterek yeni tip coronavirüsün (Covid-19) tüm başak proteinine saldırdığı belirtildi.

Uzmanlar, prototip bir aşının maymunları yeni tip coronavirüsten koruduğunu açıkladı.

Coronavirüse karşı aşı geliştirilmesi için 100'ün üzerinde araştırma projesi devam ederken, bir araştırma da Boston merkezli Beth Israel Deaconess Medical Center tarafından Science dergisinde yayımlandı.

Virolog Dan Barouch ve ekibi tarafından coronavirüsün maymunları nasıl etkilediğine dair yapılan deneyde, her maymuna bağışıklık sisteminin virüsü tanıması için tasarlanan ve hücreleri tarafından virüsü viral proteine dönüştürülen DNA parçaları verildi ve altı varyasyon denendi.

Deney sonrası bazı aşılar kısmi koruma sağlarken, aşılardan biri bağışıklık sistemini eğiterek, coronavirüsün tüm başak proteinine saldırdı ve aşının denendiği 8 maymunda virüs tespit edilemedi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip coronavirüs salgını 200'den fazla ülke ve bölgeye yayıldı. Dünya genelinde vaka sayısı 5 milyonu aşarken, 325 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir