• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
Şanlıurfalı çocuklar Kudüs'ün bir an önce özgür olmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünya Müslümanları tarafından Ramazan ayının son cuma günü "Dünya Kudüs Günü" olarak ilan edilerek Kudüs davasına duyarlı Müslümanlar tarafından bugüne özel çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyordu.

Bu sene Coronavirus salgınından dolayı bugüne özel yapılacak bazı etkinlikler iptal edilirken, Kudüs davasının unutulmaması için alternatif çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Şanlıurfa'da çocuklar, düzenlemiş oldukları bazı etkililiklerle Kudüs ve Mescid-i Aksa duyarlılığını diri tutmaya çalışıyor.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için şiirler okuyan çocuklar duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattı.

"Ne zaman Kudüs özgür olmuşsa ümmet özgür olmuştur"

Kudüs'ün işgal edilmesinin ardından Müslümanların rahat yüzü görmediğini belirten Hatice Bakan, "Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Peygamberler yurdu, toprağı bereketli kılınmış aziz bir beldedir. Hazreti Ömerler, Selahaddin-i Eyyubiler ve Sultan Abdülhamitler bu kutlu belde için mücadele vermişlerdir. Ne zaman Kudüs özgür olmuşsa ümmet özgür olmuştur, ne zaman Kudüs işgal edilmişse Müslümanlar rahat yüzü görmemiştir. Tüm dünya Müslümanlarına sesleniyorum! Allah rızası için Kudüs davası için ayağı kalkın ve Filistinlilere yardıma koşun." ifadelerini kullandı.

"Müslümanların Kudüs'ü savunmak için aralarındaki bütün kavgaları bırakıp bir araya gelmeleri lazım"

Müslümanların aralarındaki iç çekişmelerden uzaklaşarak bir araya gelmeleri gerektiğini belirten Hacer Nida Uşar, "Kudüs bizim için Selahaddin-i Eyyubi'den kalan bir mirastır. Kudüs, Müslümanların haremi ve namusudur. Kudüs'ü korumamız ve siyonist çetelerden uzak tutmamız gerekiyor. Kudüs, bizim için çok değerli bir yerdir. Kudüs'ün özgür olması için Müslümanların Allah'a ibadete devam etmeleri gerekir. Müslümanlar Allah'a itaatten ne kadar uzaklaşırsa siyonistler o kadar güçlenir. Müslümanların Kudüs'ü savunmak için aralarındaki bütün kavgaları bırakıp bir araya gelmeleri lazım." şeklinde konuştu.

"Kudüs, Müslümanlar için Mekke ve Medine'den sonra üçüncü kutsal mekândır"

Müslümanlar için Kudüs'ün çok önemli olduğunu vurgulayan Sena Zehra Uşar, "Kudüs, konum itibarıyla kafirlerle Müslümanların ortak noktasıdır. Bu nedenle iki taraf için de büyük öneme sahiptir. Kudüs, üç semavi din olan İslam, Yahudilik ve Hristiyanlık için önemli kutsal yerleri içerisinde barındırıyor. Kudüs, Müslümanlar için Mekke ve Medine'den sonra üçüncü kutsal mekândır. Bu anlamlı kıble Mescid-i Aksa, Miraç hadisesi ile Müslümanlar için büyük öneme sahip olmaktadır. Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: 'Mescid-i Aksa'da kılınan namaz, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi haricindeki mescitlerde kılınan 500 namaza denktir. Rabbim en kısa zamanda Kudüs'ü esaretten kurtarsın." diye konuştu.

"Kudüs, kanla alınmış bir topraktır, onu imza ile vermeyiz"

Kudüs'ün Müslümanların olduğu ve sürekli olarak öyle kalacağını ifade eden Samet Aksoy, "Kudüs, Müslümanlar açısından çok önemli bir öneme sahiptir. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, Selahattin Eyyubi tarafından haçlılardan kurtarılarak fethedilmiştir. Kudüs, Peygamber Efendimizin Miraç'a yükseldiği mekândır. Peygamber Efendimiz bir hadislerinde, 'Bir musibeti elinizle düzeltemiyorsanız dilinizle düzeltin, dilinizle düzeltemiyorsanız kalbinizle buğzedin.' Biz de Kudüs için hiçbir şey yapamıyorsak da dua edebiliriz. Kudüs, kanla alınmış bir topraktır, O'nu imza ile vermeyiz. Kudüs bizimdir. Kudüs Müslümanlarındır."

 İmam Hüseyin Kılıç ise Kudüs ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Filistin, bütün Müslümanlar için ortak bir noktadır. Biz çocuklar olarak Kudüs'ün bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir