• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
Öğretmenler UV dezenfeksiyon cihazı geliştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

İzmir Buca Süleyman Şah Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi elektrik-elektronik ve metal teknolojileri alanı öğretmenleri, COVID-19 sürecinde bir araya gelerek "Ultraviyole Yüzey ve Hava Dezenfeksiyon Cihazı" projesi hazırladı. EFE Ultraviyole Yüzey ve Hava Dezenfeksiyon Cihazı; kapalı alanların içindeki eşyalarla birlikte  yüzey ve hava temizliği için geliştirilmiş bir UV-C Tipi yüzey ve hava dezenfeksiyon cihazı.  Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri, virüs, küf, mantar, mikroorganizmaların DNA veya RNA moleküler bağ dizilimlerini 253.7 nm (nanometre) dalga boyundaki  UVC ışığı ile  bozuyor ve üremelerini önlüyor ve tamamına yakınını yok ediyor. Yüzeylerdeki ve havadaki bakteri virüs ve diğer organizmaları öldürdüğü için mikrobiyel enfeksiyonların yayılmasını önleyerek hastalıkların önüne geçmiş oluyor. Vihaz corona virüsü üzerinde de etkili. Okulun web sitwsinden cihazla ilgili şu bilgiler verildi:

NASIL KULLANILIR?

“EFE UV-C Ultraviyole Yüzey ve Hava Dezenfeksiyon cihazını dezenfeksiyon sağlamak istediğiniz oda içerisinde merkeze yakın bir konuma bırakarak çalıştırılmalıdır. 360 derece ışık yansıma açısı ile oda içerisindeki tüm yüzeylere yansır. Uzaktan kumanda ile her lamba tek tek açılıp kapatılabilir veya birlikte çalıştırılabilinir. İstenir ise zaman ayar cihazından bir günde en fazla 8 program olmak üzere 1 dakika hassasiyetinde cihazın çalışma ve durdurma saatleri belirlenerek haftanın yedi gününe veya belirlenen günlerinde aynı saatlerde çihazın otomatik olarak çalıştırılıp durdurulması sağlanır.”

UVC ULTRAVİYOLE LAMBALAR KORONA VİRÜS İÇİN KULLANILIR MI?

“UVC  lambalar 253.7 nm dalga boyuna sahiptir ve kullanılacak lamba tipine göre  9.000 saat yada 18000 saat faydalı ömrü vardır. Bu saat tamamlandığında sadece lambayı değiştirmek yeterli olacaktır. UV Lambalar etkili bir dezenfeksiyon için dezenfekte edilecek alana bağlı olarak değişir.    100 m2 lik alanın dezenfeksiyonu için insan ve hayvan bulunmayan bir ortamda yarım saat yeterlidir. Odanın boş olduğu durumlarda günde birden fazla kez çalıştırıla bilinir. UVC Lambalar, Korona virüste dahil olmak üzere tüm virüsler, küf, mantar, patojen, mikroorganizmaları yok eder. UVC Lambalar mevcut virüs bulaşmış insanların tedavisine etkisi yoktur, Hastalık öncesi korunma için kullanılan cihazlardır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir