• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ankara’da yaşlılar dışarı çıkmanın sevincini yaşadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ankara’da Coronavirus nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar, 12.00-18.00 saatleri arasında getirilen serbestlik ile sokağa çıktılar.

Genellikle yürüyüş yapıp yeşil alanlarda oturarak dinlenen yaşlılar, 5 saat sokağa çıkma izninin verilmesi üzerine ikinci haftada da sokağa çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Havaların sıcak olması nedeniyle genellikle gölgelik yerleri tercih eden kimi yaşlılar eşleri ve yakınları ile birlikte, kimisi de tek başına gezip dolaştı. Yeşil alanların dışında özellikle Kızılay, Ulus ile çevreleri başta olmak üzere park ve caddelerde 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar yoğunlukla görüldü.

Kendilerine verilen izni değerlendirdiklerini ifade eden Erdoğan Yalçın, "Bu uygulama iyidir. Hiç olmazsa canımız tehlikede değildir. Allah’tan isteğimiz virüs belası bir an evvel memleketimizi ve dünyayı terk etsin gitsin." dedi.

Dışarı çıkıp gezmelerine müsaade ettikleri için minnettar olduklarını aktaran vatandaşlardan Mustafa Kısacık, "Ben yalnız yaşayan bir adamım. Dışarı çıkmadığımda anca televizyon izleyip haberleri takip ediyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Hastalık bir an evvel gitsin bitsin istiyoruz. Allah doktorlarımıza güç, kuvvet ve sabır versin." ifadelerini kullandı.

Verilen iznin hafta içi bir gün olmasını istediklerini aktaran vatandaşlardan Şevket Çekinmez, şunları söyledi:

Devletimizin vermiş olduğu kararlara uymaya çalışıyoruz. Başta doktorlarımız olmak üzere hemşerilerimize Allah bin kere razı olsun. Bu virüs ile mücadele konusunda diğer devletlere göre yine en başarılı olan bizim devletimizdir. Bize verilen izin hafta içi bir gün olması daha iyi olur. Bankada bir işimiz oluyor, bir faturamız oluyor hem yürüyüş yapmış oluruz hem de işlerimizi hal ederiz. Eve kapıldığımız için kilo alıyoruz. İlaç kullanıyoruz yemeğimizi yedikten sonra yürüyüp dolaşmazsak sağlığımız nasıl olacak. Yürüyüp dolaşmamız lazım. Bir gün izin yeterli değil ve hafta içi bir gün olmasını bekliyoruz. Pazarı dört gözle bekliyoruz.

Haftada bir gün verilen izinin yeterli olduğunu söyleyen vatandaşlardan Adil Kazeloğlu, hafta da bir gün izin verilmesinin iyi olduğunu ancak geçin sıkıntısı yaşadığını aktardı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir