• DOLAR 32.277
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2410.798
  • ...
Gaziantep'te seyyar satıcılara Covid-19 yasağı getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayram’ına sayılı günler kala alınan tedbirlerle alışverişe çıkan vatandaşların çarşı ve pazar ile AVM’lerdeki yoğunluklarının düşürülmesi amaçlanıyor.

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte artan Coronavirus vakalarının önüne geçmek için bazı ek tedbirler aldıklarını açıkladı.

Vali Gül, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, virüs salgını tedbirler kapsamında seyyar satıcıların sokakta ürün satışının yasaklandığını, sebze ve giyim pazarlarının ise farklı günlerde hizmet vereceğini söyledi.

Gül, “Gaziantep il genelinde, bayram alışverişi başta olmak üzere sokaklarda seyyar satıcıların ürün satması yasaklanmıştır. Yoğunluğu azaltmak için bayrama kadar olan sürede sebze meyve pazarlarıyla giyim pazarlarını ayırarak, farklı günlerde hizmet vermeleri sağlanacaktır.” dedi.

Bir vatandaşın sosyal medya üzerinden “Sayın valim seyyar satıcı olarak yasağa sebzede mi dahil, dahil ise elimizdeki ürünleri ne yapalım?” şeklinde sorusuna da Gül, şu şekilde cevap verdi:

“Bildiğiniz gibi seyyar satıcılık belediye kanunuma göre zaten yasak, salgın hastalıktan dolayı ayrıca yasaklandı. Elinizdeki sebze meyveyi yarın bir günlüğüne satmanıza müsaade edeceğiz. Sonrasında zaten 4 günlük sokağa çıkma yasağı var. Daha sonrası için de ürün almayın, elinizde kalır.”

Vali Gül ayrıca, organize sanayi bölgesinde de tedbirlerin artarak sürdüğünü belirterek, vaka görülen fabrikalarda filyasyon çalışması yapılıp temaslıların karantinaya alındığını, diğer çalışanların ise 14 gün izne gönderildiğini kaydetti.

Gaziantep’te sosyal mesafeyi ihlal ve sokağa çıkma yasağına uymamaktan 2 bin 492 kişiye 3 bin 150 TL cezai işlem yapıldığını belirten Gül, “Bu mesele polisiye bir mesele değildir. Herkesin polisi kendisidir. Lütfen şikâyet ettiğimiz davranışları kendimiz yapmayalım.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir