• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
Yasak taziye kararına uyulmadı Coronavirus 2 il ve 4 ilçeye yayıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın İpekyolu ilçesi Ortanca Mahallesi'nde kurulan taziye sonrası taziyeye katılanların tespiti için yapılan çalışmalar ve sağlık ekiplerinin yaptığı testler sonucu, taziye bağlantılı Coronavirus (Covid-19) pozitif vaka sayısı 101'e yükseldi.

Van valiliği dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada; İpekyolu ilçesi Ortanca Mahallesi'ndeki taziyeye katılanlara yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde, Covid-19'un 2 il, 4 ilçe olmak üzere toplam 12 mahalleye yayıldığı görüldü.

Ortanca Mahallesi'ndeki taziyeye katılanların ve Covid-19 testi pozitif çıkan yerleşimlerin dağılımı ise şu şekilde paylaşıldı:

İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca Mahallesi'nde 51, Bostaniçi Mahallesi'nde 18, Yenimahalle'de 11, Arıtoprak Mahallesi'nde bir, Esenler Mahallesi'nde bir, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde bir, Tuşba ilçesine bağlı Altıntepe Mahallesi'nde 4, İskele Mahallesi'nde 6, Gürpınar ilçesi Umut Mahallesi'nde 3, Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi'nde 2, Tekirdağ İli Altınova Mahallesi'nde 2 (il dışından gelip taziyeye katılmış) ve Antalya Teomanpaşa Mahallesi'nde bir (il dışından gelip taziyeye katılmış).

Ayrıca son vakalardan sonra Van'da; toplam vaka sayısının 390, yoğun bakımdaki hasta sayısının 3, entube hasta sayısının bir, vefat eden hasta sayısının 8 ve toplam taburcu olan hasta sayısının 217 olduğu bildirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir