• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
HDP ile İyi Parti çok sert kapıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı özel bir televizyonda kendisine yöneltilen 'İYİ Parti HDP'yi nasıl konumlandırıyor' sorusuna 'Bizim gözümüzde HDP, terör örgütü PKK'nın uzantısıdır. Kandil'in yanında konumlandırıyoruz' cevabını vermişti.

Bu sözler HDP’lileri kızdırdı. Öfkelenenlerden biri de Sırrı Süreyya Önder’di.

Önder bugün yaptığı açıklamada “Bize aracı gönderen, 'Şurada kiminle çalışalım? Nasıl yapalım' diye fikrimizi merak eden parti, bugün bize koordinat biçemez. İYİ Parti'yi kast ediyorum, 'Bizim nazarımızda şuradadır' diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapabiliyorlarsa o gün bizim bu ilkesel şeyi dayatmış olmamamızdandır.” Cümlelerini kullandı.

Bu açıklama geçmişteki ortaklığı da gün yüzüne çıkardı.

Çünkü iki parti de aralarında asla bir ittifak olmadığını söylüyordu ne var ki Önder’in cevap vermesi gereken sorular var.

Bu açıklama ile

  1. Ultra Türk milliyetçisi bir parti ile seçim sürecinde koordinasyon içerisinde olduğunuzu kabul ediyorsunuz değil mi?
  2. Böyle bir koordinasyonda kim, ne kazandı?
  3. Madem böyle bir koordinasyon vardı şimdiye kadar neden inkar edildi?
  4. Koordinasyon içerisinde olduğunuz bir partinin size terörist demesi ve hiçbir açıklamada partinizden bahsetmemesi geçmişte yaptığınız işbirliğinden dolayı sizde pişmanlığa neden oluyor mu?

Evet Sırrı Süreyya bu sorulara yanıt verir mi  bilemeyiz ama İYİ Parti S.S. Önderin açıklamasına çok sert cevap verdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, HDP'li Önder'in "Bize danışıyordunuz" çıkışına “Alçaklarla siyaset yapmıyoruz” şeklinde cevap verdi.

Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"PKK terör örgütüdür. PKK terör örgütüdür diyemeyen herkes, terörün gölgesindedir. Biz, terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız.

İYİ Parti'ye dönük iftira kampanyasının bir hududu yok galiba! Evlatlarımız birer birer şehit olurken; partimizde, evlatlarımızın katillerine katil diyemeyen HDP'ye fikrini, zikrini sorabilecek bir tane alçak yoktur. 

Biz, alçaklarla siyaset yapmıyoruz. Varsa gereğini yaparız."

24 haziran seçim sürecinde İYİ Parti HDP'i yerden yere vuran bir üslup kullanmasa da onu savunan beyanlarda da bulunmadı. Hatta HDP ile AK Partinin yarıştığı bazı illerde AK Parti adaylarını bile destekledi. 

HDP ise özellikle batıda pek çok seçim merkezinde Millet İttifakının adaylarını destekledi. Seçim sonrası bu açıklamalar 24 haziran sürecinde iki parti arasındaki örtülü ittifakın sona erdiği yorumlarına neden oluyor

Bu haberler de ilginizi çekebilir