• DOLAR 32.835
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2447.087
  • ...
Berberler ve kuaförler 53 günlük aradan sonra işyerlerini açtılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda 21 Mart tarihinde İçişleri Bakanlığı genelgesi ile işyerlerini kapatan berber ve kuaförler, bugün yeniden işyerlerini açarak hizmet vermeye başladılar.

Hizmet verdikleri süre zarfında hijyen kuralları çerçevesinde tek kullanımlık havlu ve örtülerin yanında, tıraş malzemelerini çamaşır suyunda veya dezenfektan ile temizleyerek kendilerinin ve müşterilerinin sağlığını korumaya çalışacaklar.

Gelen müşterinin ateşini ölçen berberler, Coronavirus salgınına dair her hangi belirtisi olmayan müşterilerini tıraş edecekler. Yeni dönemde kurallar çerçevesinde harekete edecek berberler, randevu sistemi ile çalışırlarken, ağızlarından ise maskeyi çıkarmadan ve jilet kullanmadan çalışacaklar.

İşyerlerinin kapalı olması süreci içinde destek alamadıklarını ve mağdur olduklarını belirten berberler, yeniden işyerlerini açmalarının sevinci içinde olduklarını belirttiler.

Sabah saatlerinde tıraş olmaya gelen vatandaşlar ise tıraş olmadıkları için evden çıkmak istemediklerini, bu süreçte berberlerin kıymetini daha iyi anladıklarını söylediler.

"İşyerimi yeni açmış gibi mutluyum"

Berber esnafından Erhan Gültekin, işyerini yeniden açmanın mutluluğunu yaşadıkları gibi aynı zamanda cevap bulamadıkları sorunlarının da olduğunu kaydetti.

"53 günlük bir aradan sonra, sanki yeni işyeri açmış gibi mutluyum." diyen Gültekin sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu süre zarfında bayağı bir sıkıntı yaşadık, hiçbir destek alamadık. En azından bir kira desteği olmuş olsaydı iyi olurdu. Sigorta ödemelerimizin ötelenmiş olduğu söyleniyor ama hesaplarıma baktığım zaman borç olarak görünüyor bende. 3 ay birikecek ben nasıl ödeyeceğim. Bununla ilgili ne yapılacak, herhangi bir açıklama yok maalesef.

"Randevu sistemi ile çalışıyoruz"

Açık oldukları süre zarfı içinde müşterilerinden anlayış beklediklerini söyleyen Gültekin, kendilerinin zor durumda bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

Erhan Gültekin, "Açık olduğumuz süreçte, İçişleri Bakanlığının gönderdiği bir genelge var ve bu genelgeye göre hareket ediyoruz. Sakal tıraşı yasak, tek kullanımlık malzemeleri kullanıyoruz. Bunun dışında müşteri kendi malzemesini getirdiği zaman da onun malzemelerini kullanabiliyoruz. Bu durumda da tek kullanımlık malzeme kullanmaya gerek kalmıyor. Maskeli ve steril bir şekilde çalışacağız. Biz de gereken bütün tedbirleri almışız. Müşterilerimizden bize yardımcı olmalarını ve anlayış göstermelerini bekliyoruz. Çünkü sıkıntılı bir süreç, bu süreçte daha dikkatli olmamız gerekiyor. Onun için randevu sistemi ile çalışıyoruz, bu hususu müşterilerimiz es geçmemeli." dedi.

"Müşterilerin ateşini ölçtükten sonra tıraş ediyoruz"

Müşterilerinin ateşlerini ölçtüklerini ve salgına karşı bütün tedbirleri aldıklarını söyleyen Ferhat Çelik, "21 Mart'tan beri işyerimiz kapalıydı, bugün itibari ile işyerimizi açmaya başladık. Hijyen şartlarına uymayanlar işyerini açamıyor, biz ise gerekli tüm tedbirleri aldık, çalışıyoruz. Bu çerçevede tek kullanımlık örtü, havlu, dezenfektan malzemelerini kullanıyoruz. Ustura kullanımı yasak olduğu için kullanmıyoruz. Berberler olarak toplandık, kendi sağlığımızı ve müşterimizin sağlığını muhafaza etmek için neler yapabiliriz onu tartıştık. Gereken tedbirleri aldık, işyerimizi açtığımız için çok mutluyuz. Gelen müşterilerimizin ateşlerini ölçüyoruz salgın ile ilgili herhangi bir belirtileri yok ise kendilerini tıraş ediyoruz." şeklinde konuştu.

Melik Çelik adlı müşteri ise, "Köyde ikamet ediyorum, berberler kapalı olduklarından dolayı biraz sıkıntı yaşadık. Berberlerin yeniden açılmış olması bizi mutlu etti." ifadesini kullandı.

"Büyük bir heyecan içerisindeyiz"

Diğer bir esnaf Mustafa Çelik ise şunları söyledi:

İçişleri Bakanlığının genelgesi ile 21 Mart tarihinden beri kapalıydık, bugün itibari ile işyerlerimizi açtık. Büyük bir heyecan içerisindeyiz. 53 günlük süre zarfı içerisinde hem maddi ve hem de manevi sıkıntılarımız oldu. İnşallah bu salgın ülkemizde biter, biz de eski yaşam tarzı ve çalışmamıza döneriz. Müşterimizi, gerekli hijyen kuralları çerçevesinde tıraş ediyoruz.

"Berberlerin kıymetlerini bu süreçte daha iyi anladık"

Berbere tıraş olmak için gelen Şenol Bayram, "53 günlük süre içinde bayağı bir sıkıntı yaşadık. Berberler olmadan olmuyormuş, kıymetlerini bu süreçte daha iyi anladık. Saçlarımız dağınık ve gür olduğu için evden de çıkmak istemiyorduk. Gördüğümüz kadarıyla hijyen kurallarına riayet edilerek tıraşlar yapılıyor. Bu süreç hayırlısı ile biter de inşallah eski günlerimize geri döneriz." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir