• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...
Şırnaklılardan kan bağışına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Devlet Hastanesinde oluşan kan ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak düzenlenen Kan Bağışı Şırnaklılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Şırnak Cumhuriyet Meydanında açılan kan bağış çadırına büyüğünden küçüğüne kurum amirlerinden sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve Şırnaklılardan büyük bir alaka gösterdi. Kan bağışı kampanyasına İl Emniyet Müdürü Avni Usta, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, Kamu Hastanesi Birliği Genel Sekreteri Hakan Tokur, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan`ın dışında birçok vatandaş katıldı.


Kampanyayı yürekten destekliyorum
Hemen hemen her yıl sistematik olarak kan verdiğini ifade eden Şırnak Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz; \"Kan bağışında mevsim olarak ilkbahar ya da sonbaharı ayarlasınlar. Normalde kan yenileme açısından en sağlıklı kan verme mevsimi ilkbahar ve sonbahardır. Normalde 6 ayda bir verilebilir. Kan mutlaka her insanın bilinçli olarak vermesi gerekiyor. Gerek ülkemizde gerek çevremizde her zaman kana ihtiyaç duyulan bir ortam söz konusudur. Özellikle coğrafyamızda bu daha da fazladır. Tabi insanları teşvik açısından güzel bir aktivitedir. Ve insanların bu noktada bilinçlenmesi ve sık sık bu noktada ihtiyacı olanlara katkı yapması açısından önemli bir durum ve kampanyayı yürekten destekliyorum\" dedi.

Başkalarına faydalı olmak mutluluk verici
Kan vermekle alakalı olarak doktorların üzerine basa basa vurguladıklarını hatırlatan Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş; \"Kan verme belli periyotlarla insan sağlığı için yararlı görülen bir hadise. Bir başka insana faydası olabileceğini bilmek bu doğrultuda bir eylem içersinde bulunmak bizim için mutluluk verici. Burada da karınca kararınca çalışma yapan arkadaşlara kısmen de olsa bir katkımız olmuşsa kendimizi mutlu addedeceğiz. Buraya gelen ve bağışta bulunan herkese teşekkür ediyoruz.\"ifadelerini kullandı.

Kan bağışı kampanyasına destek verilmeli
Kızılay ve ekibine teşekkür ederek başlayan Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan; \"Fevkalade önemli bir organizasyon, çalışanlarımızdan yaşı uygun olan ve sağlığı uygun olanların kampanyaya katılmalarını biz Milli Eğitim olarak teşvik ediyoruz. Milli eğitim olarak Kızılay`la ayrıca okullarımızda hem personelimize hem de öğrencilerimize dönük organizasyonlar yapmayı arzuluyoruz. İmkanlar ve kabiliyetler ölçüsünde Kızılay`ı desteklememiz, bu bağış kampanyasına destek vermemiz katkı sağlamamız gerekiyor. Zor günlere düşmeden önce bağışlarımızı yapmak istiyoruz. Sizlere de teşekkür ediyorum\" ifadelerini kullandı.

Gönüllü olarak kan bağışında bulunan vatandaşlardan Kasım Bilir; \"Severek veriyorum. Bir hayat kurtulacaksa mutlu olurum. Ayrıca kan vermek insana faydalıdır. Bu sebeple herkesin kan vermeye davet ediyorum.\" dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tokur da; \"Kan bağış kampanyasını Kızılay ile beraber yürütüyoruz. Bu konuda katkısı olan herkese teşekkür ederim.\" ifadelerini kullandı. (Emcet Yalçın, Mustafa Erkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir