• DOLAR 32.266
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2402.097
  • ...
Botan Çayı manzarasıyla seyredenleri başka bir âleme götürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus nedeni ile Ramazan ayını buruk geçirdiklerini ifade eden Siirtliler, Botan Çayı’nın hem vakit geçirmek hem de tefekkür etmek için çok güzel bir yer olduğuna dikkat çekti.

Botan Çayı’na eşsiz doğanın ve güzel manzaranın tadını çıkarabilmek için arkadaşlarıyla birlikte geldiğini dile getiren Hamza Asut, Siirt'in, manzaraların en güzelinin olduğu bir yer haline geldiğini kaydetti.

Asut, "Ilısu Barajı su tutmasıyla birlikte buralarda eşsiz manzaralar oluştu. Burada görülebilecek ve gezilebilecek o kadar güzel yerler var ki yeter ki insanlar gelip görsün. Buraya geldik ve içimiz açıldı. Coronavirus hastalığın olduğu böylesi zor bir dönemde burada bulunmamız ve bu eşsiz manzarayı tatmamız bizim için çok iyi oldu. Herkesin tedbirleri elden bırakmadan gelip bu eşsiz manzaraları görmelerini bu duyguyu yaşamalarını istiyoruz." dedi.

"Bu eşsiz doğa manzarası Rabbimizin bize vermiş olduğu bir hediye, lütuftur"

Asut, "Arkadaşlarımızla hem güzel vakit geçirdik hem de ferahladık. Bu nedenle Allah’a şükretmemiz gerekiyor. Bu eşsiz doğa manzarası Rabbimizin bize vermiş olduğu bir hediye, lütuftur." diye belirtti.

"Botan vadisi tavsiye edilebilecek yerlerden bir tanesi "

Adana’dan Siirt’e misafirliğe geldiğini ve Botan vadisini merak ettiği için arkadaşlarının kendisini getirdiğini ifade eden Leyla Kaya ise "Gerçekten güzel ve olağanüstü bir manzara. Nasıl anlatacağımı bilemiyorum, çok heyecanlıyım. Adana’da Seyhan Barajımız var ama kesinlikle bu şekilde değil. Muazzam bir manzara; anlatılmaz ancak yaşanır. Bu tür yerleri Rabbimizin bizlere vermesinden dolayı şükrediyoruz. Tavsiye edilebilecek yerlerden bir tanesi de Botan vadisidir." şeklinde konuştu.

"Burası düşünmek ve tefekkür etmek için çok güzel bir yer"

Özellikle buruk geçen bu Ramazan ayında doğanın kokusunu almak ve bu güzel manzaraları izlemeye geldiğini dile getiren Abdurrahman Esmeray, "Burada insan, Allah’ın büyüklük ve azametini görüyor. İş çıkışında dostlarımızla birlikte buraya geldik. Dışardan misafirlerim de gelmişti. İnsanlar Ramazan dolayısı ile vakit geçirmeye, fotoğraf çekmeye geliyor. Burası düşünmek ve tefekkür etmek için çok güzel bir yer." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir