• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...
İNSAMER 2020 yetim raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her Ramazan ayının 15'inci gününde 15 farklı ülkeden 15 yetimin temsili olarak getirilerek düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanan "15 Ramazan Dünya Yetimler Günü", bu sene Covid-19 sebebiyle kutlanamadı.

IHH bünyesinde faaliyet gösteren İnsani Sosyal Araştırmalar Merkezi (İNSAMER) tarafından yayınlanan raporda, "Dünya üzerinde nice mahrumiyetler içerisinde savaşlar, doğal afetler, hastalık ve yoksulluk gibi nedenlerle milyonlarca çocuk yetim bulunuyor. Bu çocuklarımızın yarısı her türlü ilgi ve alakadan yoksun bir şekilde, sığınacakları bir yuvaları olmaksızın sokaklarda yaşıyorlar. Velisiz, sahipsiz olan çocuklarımız ise maalesef organ mafyaları, fuhuş mafyaları, dilenci şebekeleri, savaş ağaları ve misyoner örgütlerin insafına terk edilmekteler." ifadelerine yer verildi.

UNICEF verilerine göre, dünyada her gün 10 bine yakın çocuğun öksüz ve yetim kaldığı belirtildi.

Yine uluslararası kabul gören rakamlara göre; öksüz ve yetim çocuk sayısı en az 140 milyon civarında olduğu hatırlatılan raporda, "Küresel çatışmalarda yer alan çocuk asker sayısının 5 yıl içinde yüzde 159 arttığı ve 2012'den bu yana 30'dan fazla ülkede en az 300 bin çocuğun aktif olarak savaştığı belirtilmektedir. Yapılan çalışmalar, tek ebeveynli veya kimsesiz çocukların eğitim başarısının ebeveynleri yanında büyüyen çocuklara göre daha düşük olduğunu ortaya koymaktadır." denildi.

Raporda; Yetim ve Yetimlik, Sosyal Yetimlik, Dünyada Yetimler, Savaş Mağduru Yetimler, Engelli Yetimler, Uluslararası Evlat Edinme Programları, Kayıp Mülteci Çocuklar ile Çocuk ve Eğitim konuları işlendi.

Öte yandan IHH, bu Ramazan Bayramı'nda 100 bin yetim çocuğa bayramlık sevinci tattırmak için çalışmalarını sürdürüyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir