• DOLAR 32.547
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2444.094
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;


DİYARBAKIR MEDYA: TESÇAĞ`DAN 10 MİLYON İMZA KAMPANYASINA DESTEK
Memur-Sen Konfederasyonun kamuda kılık-kıyafet serbestisi tanınması amacıyla başlatmış olduğu \"Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası\"na TESÇAĞ da destek verdi. Memur-Sen Diyarbakır Şubesi`ne destek ziyaretinde bulunan TESÇAĞ Başkanı Mehmet Duyu, \"Bu kampanyayı çok olumlu ve anlamlı buluyoruz. Elimizde gelen desteği esirgemeyeceğiz\" dedi.


DİYARINSESİ: KÜRTÇE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ
Dicle Üniversitesi`nde (DÜ) 150 kontenjan ayrılan Kürtçe üzerine Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi için yaklaşık bin 500 kişi başvuruda bulundu.


ÖZGÜR HABER GAZETESİ: TEŞVİK YASASI DEVAM ETSİN
Hükümet tarafından 5 yıl süre uygulanan 5084 sayılı Teşvik Yasası`nın 31 Aralık 2012`de sona ermesi üzerine işadamları, yasının devam etmesini istiyor. Yasa kapsamındaki 6. bölgede yer alan Mardinli sanayiciler yasa ile bölgede refah seviyesinin artığını ve işsizlik oranının düştüğüne dikkat çekiyor.


HABER DİYARBAKIR: GENÇ AŞÇILARIN MEZUNİYET YEMEĞİ
Sümerpark Ortak Yaşam Alanı`nda bulunan Mesleki Eğitim Merkezi`nde 19 genç aşçılık çırağı eğitimi aldı. Gençler 3 ay süren teorik ve pratik eğitimin ardından mezuniyet yemeğini yaptılar. Aşçı Mürsel Bakır`dan haftanın 5 günü ders alan gençlerin istihdamı da sağlanıyor.


DİYARBAKIRSÖZ: BATIKENT HAZIR!
Paris`te öldürülen PKK`lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için yarın Diyarbakır`da geniş katılımlı cenaze töreni düzenlenecek. Törenin yapılacağı Batıkent Meydanı`nda başlayan düzenleme çalışmaları tamamlandı.


YENİ YURT GAZETESİ: ALAN`DAN DİYARBAKIR`A HAVALİMANI TALEBİ
Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastanelerinin bölgesel bir sağlık merkezi olmaya aday olduğunu belirterek, bunun olabilmesi için Diyarbakır Havaalanı`nın uluslararası uçuşlara açılması gerektiğini söyledi.


DİYARBAKIR YENİGÜN: KÜRTÇEYE YOĞUN İLGİ
Dicle Üniversitesi`nde 150 kontenjan ayrılan Kürtçe Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi için yaklaşık bin 500 kişi başvuruda bulundu. DÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Eyigün, \"Yüksek lisans eğitimini tamamlayacak 150 öğretmen 2013-2014 eğitim öğretim döneminde okullarda Kürtçe eğitim verebilecek\" dedi


GAZETE DİYARBAKIR: AĞIZ VE DİŞ TEDAVİSİNDE RANDEVULU SİSTEM BAŞLIYOR
Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Hamza Koca, Bağlar Semt Polikliniği`nin 1 Şubat tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı`nın başlattığı `Alo 182` numarasıyla bağlantılı randevulu sisteme geçileceğini belirterek, vatandaşların, muayeneler için bu telefon numarasını aramalarını istedi. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir