• DOLAR 32.947
  • EURO 35.356
  • ALTIN 2456.086
  • ...
YÜZ YILLIK VİRÜS, İŞGALCİ SİYONİST REJİM
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

İslam ümmetinin yüz yılı aşkındır en büyük meselesi olan Filistin İşgali dünyadan yükselen tüm tepkilere rağmen hız kesmeden genişliyor. Yapılan son açıklamada Siyonist işgal rejimi Savunma Bakanı Naftali Bennett'in Batı Yaka'nın güneyindeki yasa dışı Efrat Yahudi yerleşim birimine 7 bin konut inşasına onay verdiği belirtildi.

Siyonist işgalin en büyük destekçilerinden olan ABD Başkanı Trump'ın 28 Ocak'ta sözde Orta Doğu barış planını açıklamasının ardından Siyonistler, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Yaka'da yer alan Uluslararası hukuka göre yasa dışı kabul edilen Yahudi yerleşim birimlerine yenilerinin eklenmesine hız vermiş durumda.

İşgal yönetimi, sadece şubat ayında Doğu Kudüs ve Batı Yaka'daki Yahudi yerleşim birimlerine 9 bine yakın ek konut inşa edileceğini duyurmuştu.

EN BÜYÜK SUÇ ORTAĞININ DESTEĞİ GECİKMEDİ

ABD'nin işgal topraklarındaki Büyükelçisi Friedman, işgal yönetiminin Batı Yaka'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "israil’e ilhak" etmesini beklediklerini ve bu kararı tanımaya hazır olduklarını söyleyerek tüm dünyanın gözü önünde yasadışı işgale olan desteğini ortaya koydu.

Amerikalı ve işgalci yetkililerce yürütülen Batı Yaka'daki bölgelerin haritalandırılması sürecinin "birkaç hafta içinde" tamamlanacağını belirten Friedman, "Haritalandırma süreci sonlanınca ve israil hükümeti C bölgesindeki inşaatları durdurmayı kabul edince, Başbakan (Binyamin Netanyahu), Trump'ın planını Filistinliler ile müzakereye hazır olduğunda ki, bu pazar kendisi buna hazır olduğunu söyledi, Trump'ın planı doğrultusunda İsrail'in parçası olacak bölgelerde Tel Aviv'in egemenliğini tanıyacağız" diyerek küstah açıklamalarda bulundu.

HAMAS, EL-FETİH YÖNETİMİNE "DİRENİŞE GEÇİN" ÇAĞRISI YAPTI

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, işgal altındaki Batı Yaka'nın ilhak projesi ile ilgili düzenledikleri basın açıklamasında, işgal altındaki Batı Yaka'nın ilhakı projesine karşı mücadelede yeni bir ortak ulusal eylem safhasının başlatılması çağrısında bulundu.

Emperyalist Amerika ve işgalci Siyonistlerin sözde yetkililerince yürütülen Batı Yaka'daki bölgelerin haritalandırılması sürecine değinen Hamas sözcüsü el-Kanu, basın açıklamasında, "İşgal altındaki Batı Yaka'nın ilhak projesi, Filistin toprakları üzerinde uygulamaya koyulan Yahudileştirme planının en tehlikelisidir. Söz konusu ilhak projesi, Batı Yaka'nın topraklarının yüzde 38'inin çalınması ve Siyonist israilin Yahudi yerleşim merkezlerinin yüzde 70'i kadarına meşruluk kazandırılması anlamına gelmektedir." diye tepki gösterdi.

El-Kanu, el-Fetih Yönetimi'ne seslenerek Oslo Anlaşmasını feshederek artık sessizliklerini bozmalarını ve Siyonist işgal rejimini tanımaktan vazgeçerek işgal rejimine karşı direnişe geçmeleri çağrısında bulundu.

DÜNYADAN TEPKİLER GELMEYE DEVAM EDİYOR

Uluslararası hukuka göre yasa dışı kabul edilen Yahudi yerleşim birimlerine yenilerinin eklenmesi kararına Türkiye ve Ürdün dışişleri tepki gösterdi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "israil Savunma Bakanı Naftali Bennett’in, işgal altında tutulan Batı Yaka’daki yasadışı Efrat yerleşiminin binlerce ilave konutun inşa edilmesine imkan tanıyacak şekilde genişletileceğini açıklaması, israilin hukuk tanımayan pervasız yaklaşımının en son örneğini teşkil etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında Siyonist işgalcilerin, Kovid-19 salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığı, barış ve istikrara en fazla ihtiyaç duyulan bu hassas dönemde dahi, iç siyasi hesaplar uğruna Filistin halkının haklarını gasp etmeye hız kesmeden devam etmekte ve Filistin’deki işgal ve zulüm siyasetini her geçen gün derinleştirdiği belirtilirken, iki devletli çözüm vizyonunu yok etmeyi hedefleyen Siyonistlerin gayrimeşru uygulamalarını bir an önce sonlandırılmaları çağrısında bulunuldu.

Ayrıca açıklamada: “israil’in Birleşmiş Milletler kararları başta olmak üzere uluslararası hukuku hiçe sayan bu tasarrufunu bir kez daha şiddetle reddediyor, kardeş Filistin halkının ve Filistin’in haklı davasının daima yanında olacağımızı yineliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Aynı şekilde Ürdün Dışişleri Bakanlığından da yapılan açıklamada Sözcü Dayfullah el-Fayiz, işgalcilerin söz konusu kararının uluslararası hukukun, insan haklarının ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının açıkça ihlali olduğunu belirtirken alınan bu kararı iki devletli çözüm fırsatını baltalayan çok tehlikeli bir adım olarak niteledi. Bu kararı uluslararası kararlar temelinde iki devletli çözüm fırsatını baltalayan çok tehlikeli tek taraflı bir adım olarak değerlendiren Fayiz, bu adımın sonuçlarına karşı uyarıda bulundu.

BAE VE SUUDİ REJİMİ İŞGALCİLER İLE NORMALLEŞME PEŞİNDE

İslam ümmetinin rezil evlatları olan BAE ve SUUDİ rejimleri tüm bu olanlara rağmen işgalci Siyonistler ile normalleşme peşinde. Bazı Arap ülkeleri Siyonist işgalcilerle normalleşmeye yönelik bir dizi adımlar atarken, Suudi Arabistan kanalında yayınlanan ramazan dizilerinde Siyonist işgalci yanlısı mesajlar verilmesi tepkilere ve tartışmalara neden olmuştu.

Nitekim aynı şekilde Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid'in bir süre önce Twitter'da yayınladığı, "Arap dünyası ile israil arasındaki yakınlaşma ve normalleşme süreci" konulu makalesi sosyal medyada tepki ile karşılanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir