• DOLAR 32.566
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2443.109
  • ...
Özel güvenlik görevlileri kadro değil işlerinde süreklilik istiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Eyyübiye İlçesindeki okullarda Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışan özel güvenlik görevlileri; Coronavirus (Covid-19) önlemleri kapsamında okulların kapanmasıyla birlikte; Valilik tarafından çeşitli kurumlarda görevlendirildi.

Okullarda 8 ile 9 ay arasında çalıştıktan sonra okulların kapanmasıyla birlikte işsiz kaldıklarını belirten özel güvenlik görevlileri, işlerinin süreklilik kazanması için basın açıklaması düzenledi.

Fatih Sultan Mehmet İlkokulu bahçesinde düzenlenen basın açıklamasını özel güvenlik görevlileri adına Ali Dağ okudu.

Özel güvenlik görevlileri olarak sürekli ve kalıcı olarak çalışmak istediklerini belirten Dağ, “Ülkemizin ve dünyanın yaşadığı Covid-19 sağlığını ile mücadele kapsamında okullarda görev yapan Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında özel güvenlik görevlileriyiz. Geçici bir süreyle valilik bünyesinde emniyet güçlerine yardımcı olmak için başta karantina bölgeleri olmak üzere kontrol noktaları, hastaneler, bankalar, vakıflar ve buna benzer birçok yerde görev yapmaktayız. Bizler TYP özel güvenlik görevlileri olarak her yıl olduğu gibi 8 ile 9 ay geçici süreyle çalışıyoruz. Tekrar işsiz kalmak istemiyoruz. Bu uygulamanın sürekli ve kalıcı olarak devam etmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Okunan basın açıklamasının ardından özel güvenlik görevlileri İLKHA mikrofonlarına konuştu.

Kadro değil sürekli iş istediklerini belirten Sibel Canpolat, “Devletimizden istediğimiz tek şey; kadro değil; sürekli olarak çalışmamızdır. Bizler 8 ile 9 ay arasında çalışıyoruz. Geriye kalan aylarda ise boştayız. Bunun için işimizde süreklilik istiyoruz. Şu an Covid-19 nedeniyle devletimizin yanındayız. Devletimizin de her zaman yanında bulunacağız. Devletimizin de bizim arkamızda olmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

İşsiz kalmak istemediklerini ve her ay çalışmak istediklerini ifade eden Hışman Altındağ, “Bizim işimizde süreklilik istiyoruz. 9 ay çalıştıktan sonra işsiz kalmak istemiyoruz. Sadece bu sıkıntılı günlerde değil; biz her zaman devletimizin yanındayız.  Milletimize hizmet etmek istiyoruz. Okul güvenliği daima olsun. Devletimizden süreklilik istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Mehmet Süt ise, “İşimizde süreklilik istiyoruz, işsiz kalmak istemiyoruz. Çocuklarımız var. 8- 9 ay çalışıyoruz ondan sonra işsiz kalıyoruz, süreklilik istiyoruz.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir