• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Viranşehir İlçe Kaymakamı Dereci: "Bir vatandaşımız vefat etti, 19 vakamız var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlçe Kaymakamı Dereci, Coronavirus salgının Türkiye’ye sıçradığı andan itibaren Viranşehir’de her türlü tedbir ve önlemi titizlikle aldıklarını belirtti.

Coronavirus salgını ile şimdiye kadar başarılı bir mücadele yürüttüklerini kaydeden Dereci, kamu kurumlarında çalışan personellerin de süreç boyunca büyük bir özveri ve fedakârlıkla çalıştıklarını söyledi.

Kaymakam Dereci, ilçede 39 bin 768 vatandaşa ekonomik istikrar paketi kapsamında yaklaşık 36 milyon 570 bin TL nakdi yardım yapıldığını bildirdi. 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Viranşehir’de de salgınla mücadelenin yanı sıra vatandaşların bu zor süreçte ekonomik sıkıntı yaşamaması için her türlü çalışmanın yapıldığını anlatan Dereci, "Hem merkezi yardımlar, hem vakfımızın imkânları ile vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Bu kapsamda ilçemizde 39 bin 768 vatandaşımıza nakdi yardımlar yapıldı. Vefa Sosyal Destek Grubumuz içinde STK’larımız ile birlikte 3 bin 586 gıda kolisi yardımında bulunduk. Vefa Grubumuz içinde bulunan İlçe Belediyemiz şu an gıda kolisini dağıtımlarına devam ediyor." dedi. 

"Bir vefat, 19 pozitif vaka"

Coronavirus (Covid-19) vaka sayısı hakkında da bilgi veren Dereci, ilçede pozitif vaka sayısının 19 olduğunu, bir vatandaşın da vefat ettiğini aktardı. Dereci, ilçe merkezde 3 bina ve bir kırsal mahallenin karantinaya alındığını sözlerine ekledi.

Son 10 gün içerisinde vaka sayısındaki yükselişin en büyük riskini dışardan gelen vatandaşların oluşturduğunu belirten Dereci, alınan önlemlere uyulmaması durumunda iyi giden sürecin bir anda kontrolden çıkabileceğini belirtti.

Bu bağlamda kurumların alacağı tedbirlerin yanında vatandaşların da sağ duyulu olması gerektiğinin altını çizen Dereci, herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesini istedi. 

Viranşehir için sürecin yeni başladığına dikkat çeken Dereci, “Birinci önceliğimiz bir babayı sağ salim evine göndermektir. Dolayısıyla işimizi sıkı tutacağız. İki konuya çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bir, alınan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla pazartesiden itibaren maskesiz dolaşmayı yasaklıyoruz. Yasağa uymayanlara cezai işlem uygulayacağız. İkincisi sosyal mesafeye çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu iki önemli noktaya dikkat edersek, süreci en az zararla atlatacağımıza inanıyoruz.” diye konuştu.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir