• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
Müftülükten gençlere yönelik ‘Yusuf Suresi'nin Bağlamında Hayatıma Notlar’ yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Üniversite öğrencilerine yönelik düzenleyecekleri ‘Yusuf Suresi’nin Bağlamında Hayatıma Notlar’ adlı yarışma hakkında açıklamada bulunan Işıldar, gençlere Yusuf Suresi’ni okutup,  onu anlamasından daha güzel bir mesajı veremeyeceklerini düşündüklerini belirtti.

 

Yarışmanın sosyal medya üzerinden üniversite öğrencilerine yönelik düzenlendiğini ifade eden Işıldar, yarışmada, Yusuf Suresi’nin tefsirini okuyan katılımcıların anladıklarını kompozisyon şeklinde yazıya dökeceklerini söyledi.

Her grupta bir erkek, bir kadın danışman hocanın bulunduğu 20-25 kişilik gruplar oluşturulduğunu belirten Işıldar, yarışmaya 300 öğrencinin başvuruda bulunduğunu dile getirdi.

Yarışmanın 19 Nisan itibariyle başladığını ve 11 Mayısta kompozisyonları teslim alacaklarını belirten Işıldar, dereceye girecek ilk üç yarışmacıyı seçici kurul tarafından seçilip Kadir Gecesinde açıklayacaklarını ve kendilerini ödüllendireceklerini söyledi.

"Dereceye girenlere hediye vereceğiz"

Işıldar, "Malumunuz herkesin evinde kaldığı okulların ara verildiği ve camilerde cemaatle namaz kılınmaya ara verildiği bir süreçte Diyanet İşleri Başkanlığımız bizlere bir genelge gönderdi. Sosyal medya üzerinde ailelere ve gençlere yönelik bir takım faaliyetler yapılmasını emreden bir genelge geldi. Biz de değişik bir şey olsun diye üniversitede okuyan gençlerimize yönelik ‘Yusuf Suresi’nin Bağlamında Hayatımda Notlar’ adlı bir yarışma düzenledik. Yarışmaya 300 öğrencimiz müracaat etti. Biz öğrencilerimizden şunu istedik; okudukları Yusuf Suresi’nin tefsirinden anladıklarının kompozisyon yazısını istedik. Bununla ilgili Sosyal medya üzerinden gruplar oluşturduk. Her bir grupta 20-25 kişi var. Her bir grupta bir erkek bir kadın danışman hoca var. Öğrenciler karşılaştıkları soruları, neler yapması gerektiği ile ilgili hocalara soracaklar. Yarışmamız başladı. Gençlerimizin yazma ve kendini ifade etme noktasında eksiklikleri var. Önce okuduğunu anlasın, anladığını yazıyla ifade etsin diye böyle bir planlama yaptık. Dereceye girenlere bir hayırsever aracılığıyla hediye takdim edeceğiz.” dedi.

“Dereceye girenleri Kadir Gecesinde açıklayacağız”

Yarışmanın 19 Nisan itibariyle başladığını ve 11 Mayısta kompozisyonları teslim alacaklarını söyleyen Işıldar, yarışmanın sonuçlarını Kadir Gecesi'nde açıklayacaklarını kaydetti.

Işıldar, şöyle devam etti: “Üniversite ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir seçici kurul oluşturduk. Bu kompozisyonlara bakıp, seçip, dereceye girenleri açıklayacağız. Yarışmanın sonunda vereceğimiz ödülle ilgili öğrencilerimiz 'Ödül için yarışmaya girmedik.' Dediler. Kur'an-ı Kerim'de çok önemli bir kıssa olan gençlere hitabet eden ve önemli mesajlar veren belki değerler eğitimin hepsini içine kapsayan sureyi okuyup anlamak için yarışmaya katıldıklarını söylediler. 300 gencimiz Yusuf Süresinin tefsirini okuyor. Bu yarışma güzel bir hayra vesile oldu. 300 öğrencinin Yusuf Süresini okuyup, anlaması, bununla ilgili kompozisyon yazması olağanüstü bir şey.”

“Allah’ın emirlerini yerine getirmekten taviz verilemeyeceğinin somut örneğini Hazreti Yusuf bize gösteriyor”

Işıldar, yarışma için neden Yusuf Suresi’nin seçildiği ile ilgili soruya ise şöyle cevap verdi:

“Yusuf Suresi malumunuz orada bir gencin (Hazreti Yusuf) sıkıntılı hikayesi, nefisle yaptığı mücadelesi de var. Kendisinin bir takım sıkıntılara karşı Allah'ın (Celle Celaluhu) emirlerini yapmaktan, yerine getirmekten taviz verilemeyeceğinin, çok somut örneğini, modelini bize Yusuf Peygamber gösteriyor. Bir babanın buradaki evlatlarına karşı sevgisini anlatıyor. Kardeşler arasındaki sevgiyi bazen ufak bir rekabeti anlatıyor. En önemlisi onun nefisle mücadelesi karşısında söylediği çok önemli bir ifadesi var. 'Ben böyle bir hataya düşmektense, hapislere düşmek benim için çok daha sevindiricidir.' Allah’ın (Celle Celaluhu) yasak ettiği bir şey karşısında nasıl bir duruş sergilediğini çok müthiş bir şekilde anlatıyor.  Gençlerimizin Hazreti Yusuf’u (Aleyhisselam) kendilerine örnek almaları gerekir. Nefisle mücadele var. Bulunduğu ortam, karşılaştığı sıkıntılarla ilgili nasıl bir tavır sergilediğini görüyoruz. Gençlerimiz, Yusuf Peygamberin (Aleyhisselam) şahsında Allah’ın (Celle Celaluhu) emirlerine nasıl uyulması gerektiğini, Allah'ın yasaklarından nasıl sakınılması gerektiğini görecek. Surenin içerisinde, müthiş mesajlar, tevekkül, Allah'a (Celle Celaluhu) sığınma var. Ne isteyeceksek Allah’tan (Celle Celaluhu) isteme var. Gençlerimize Yusuf Suresi’ni okutup, onu anlamasından daha güzel herhalde mesajı veremeyiz diye düşünüyorum.”(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir