• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
Eren Üniversitesi rektörü 2012 yılının değerlendirmesi yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru Bitlis Eren Üniversitesi Dil Merkezinde basın mensupları ile bir araya geldi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Rektör Doğru, 2012 yılında kendilerine verilen bütçenin 2 katını harcayarak, yüzde 200`lük bir gerçekleşme sağladıklarını belirtti.

Rektör Doğru yaptığı açıklamada, öğrenci sayısında, yeni açılan bölümlere, akademik personellerden inşaatlara kadar yapılan işleri tek tek değerlendirdi. Doğru, 2012 yılında tüm yatırımlara 41 milyon 252 bin 156 TL harcayarak ayrılan bütçenin 2 katı harcama yaptıklarını, bunun geri kalan kısmını üniversitenin öz kaynaklarını kullanarak yaptıklarını ifade etti.

Rektör Doğru yaptığı açıklamada şunlara şunlara değindi: \"Üniversitemiz 2012 yılında ilk kez İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesine öğrenci aldı. Ayrıca, beslenme ve diyetetik, sosyal hizmetler, özel güvenlik, elektronik haberleşme teknolojisi, geleneksel el sanatları, kuyumculuk ve takı tasarımı, mimari ve dekoratif sanatları, maliye, tıbbi ve aromatik bitkiler, tıbbi tanıtım ve pazarlama, lojistik, Çağrı Merkezi Hizmetleri ve dış Ticaret gibi bölümlere bu yıl ilk defa öğrenci aldık. Geçen yıl Yüksek Öğrenim Kurumuna (YÖK) teklif ettiğimiz ancak izin alamadığımız İslami İlimler Fakültesinin kararı çıktı. Önümüzdeki yıl öğrenci alımını da gerçekleştireceğiz. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde fizyoterapi, optisyenlik, diyaliz, çevre sağlığı ve sosyal hizmet gibi bölümlerin de kararı çıktı. 13 yeni bölümle meslek yüksek okulları arasında en fazla bölüme sahip üniversite olma yolunda ilerliyoruz\" dedi.

Rektör Doğru açıklamasını şöyle sürdürdü: \"Üniversitemizde doktora ve yüksek lisans bölümlerinde de eğitimlerimiz devam ediyor. Araştırma ve akademik personel yetiştirmede önemli rol üstlenecek bu yapılanmanın ilk mezunlarını da vermeyi hedefliyoruz. Üniversitemiz bir taraftan eğitimlerine devam ederken, diğer taraftan akademik personelleri ile çeşitli çalışmaları da sürdürüyor. Geçen yıl içinde üniversitemiz bünyesinde 5 adet Bilimsel Araştırma Projesi, 37 Uluslar arası 9 Ulusal bildiri, 4 kitap yayını, Ulusal Hakemli dergilerde ise 19 makale yayınlandı. Ayrıca bizim için özel bir öneme sahip olan 48 adet Uluslar arası hakemli dergilerde makalemiz yayınlandı. Bu üniversiteler arası sıralamada Bitlis eren Üniversitesini önemli üniversiteler arasına taşıdı\" şeklinde konuştu.

Geçen yıl devam eden ve bitirilen inşaatları da değerlendiren Prof. Dr. Mahmut Doğru, derslikler, oditoryum, kapalı halı saha, alt yapı ve trafo merkezi, açık otopark ve çeşitli güçlendirmelerin tamamlandığını dile getirdi. Ayrıca lojmanlar, merkezi kütüphane kapalı spor salonu, rektörlük hizmet binası ve misafirhane gibi inşaatların da 2013 yılında tamamlanmasını hedeflediklerini belirterek üniversitenin elektrik ihtiyacını kendi üretimleri için çalışma başlattıklarını belirtti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir