• DOLAR 32.504
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2486.292
  • ...
SON DAKİKA
Hasta Yakınları Ambulansların Aşırı Hız Yapmasından Şikayetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş`taki hastaların bölgedeki geniş kapsamlı hastanelere sevk edilmesi hasta ve hasta yakınları için işkenceye dönüşüyor.
 
Daha önce de konu ile ilgili şikayetler gündeme gelirken son şikayet Muş`tan Erzurum`a, yeni doğan çocuğunu sevk ettirmek zorunda kalan Aydın Demir`den geldi. Demir şikayetini şöyle dile getirdi:
 
``Yeni bir çocuğum dünyaya geldi. Çocuğumun boğazı kapalıydı. Bu çocuğun Erzurum Devlet Hastanesine sevk edilmesi ve orada ameliyat edilmesi gerekiyordu. İlk önce bana bu çocuğun hayati tehlikesi olduğunu ve ambulansla gidebilecek durumda olmadığını, uçakla göndereceklerini söylediler. Uçak ile sevkinin yapılası için bütün evrakları hazırladım. Ama daha sonra ne olduysa, emir nereden geldiyse bilmiyorum, bu karardan vazgeçildi ve hayati tehlikesi olan bu çocuğu ambulansla Erzurum`a gönderdiler`` dedi.
 
Ambulansla gidemeyecek bir hastanın hele hele bu hasta yeni doğan bir çocuk ise, hangi mantıkla riske atıldığını anlayamadığını söyleyen Demir, ambulansın çok süratli ve çukur viraj demeden gittiğini söyledi. Şoförü uyardığını, fakat şoförün kendilerine verilmiş bir sürenin olduğunu, o yüzden yavaş gidemeyeceğini söylediğini belirten Demir, Bir çok kimsenin ambulansların malum durumlarından dolayı şikayetçi olduğunu ve hastalarını kendi imkanları ile götürmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Demir son olarak yetkililere seslenerek bu durumunun önüne geçilmesini istedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir