• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Emperyalist ve Katil Fransa Mali`den Defol!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Fransa Konsolosluğu önünde düzenlenen protesto gösterisinde Fransa`nın Mali`ye saldırısı protesto edildi. Türkçe ve Fransızca döviz ve pankartların taşındığı eylemde atılan sloganlarla Fransa lanetlendi. Fransa`nın Mali ye yönelik saldırısını protesto etmek amacıyla toplandıklarını ifade eden Özgür Der üyesi Murat Ayar, Fransa`nın tarihinin katliamlar ve sömürü tarihi olduğunu belirterek "Fransa dün Cezayir ve Ruanda`da bugün ise Mali`de kirli siciline yeni karanlık sayfalar eklemektedir" dedi.
 
Emperyalist Fransa Mali`den defol!
"Fransa`nın Müdahalesi Terörizimdir!", "L`intervantion Française Est Le Terreurisme!", "A bas L`imperialisme Français!", "Kahrolsun Fransız Emperyalizmi", "La France Imperaliste Degage!" "Emperyalist Fransa Mali`den Defol!" pankart ve dövizlerinin taşındığı eylemde "Emperyalizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!", "Katil Fransa Mali`den Defol!", "Mali Halkı Yalnız Değildir!", "Yaşasın İslami Mücadelemiz!", "Tevhid Adalet Özgürlük!" şeklinde sloganlar atıldı.
 
Emperyalistler Müslümanlara karşı bir araya geliyor
Protesto eyleminde bir konuşma yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, sömürgeci güçlerin İslami hareketlere karşı çok rahat bir şekilde bir araya gelebildiklerini belirterek, işbirlikçi yönetimleri koruma uğruna emperyalistlerin Müslüman halklara karşı işgal ve katliam politikası yürüttüklerini söyledi. "Afganistan`da işbirlikçi Karzai yönetimini ayakta tutmak için ABD`nin, Suriye`de Baas Rejimini korumak için Rusya`nın yaptığı neyse, Fransa`nın Mali`de yapmaya çalıştığı şey de odur." diyen Kaya, emperyalist güçlerin isimleri, bayrakları değişse de İslami hareketlere düşmanlık noktasında birleştiklerini ifade etti. Kaya, Fransa`nın Mali`de yenilgiye uğramasının kaçınılmaz olduğunu söyleyerek "Kardeşlerimizin yanındayız ve onların zaferi için duacıyız" diyerek konuşmasını bitirdi.
 
Fransa Mali`de Yenilecek
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya`nın ardandan konuşan İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, Fransa`nın Mali`de gerçekleştirdiği saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, eninde sonunda kaybedenin Fransa olacağını ifade etti. Fransa`nın bu saldırı ile kirli geçmişini sürdürdüğünü ifade eden Atalay, Batı`nın 11 Eylül sonrası ürettiği İslamofobia`dan sonra şimdi de özellikle Afrika ülkelerin "El-Kaidefobia" üretimiyle bütün İslami hareketleri El-Kaide irtibatı üzerinden vurmaya çalıştığını belirtti.
 
Mali`de Müslümanların iktidara gelmesi istenmiyor
Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Şekerci tarafından okunan basın açıklamasında ise Mali`de ülkeyi kimin yöneteceğine karar verme hakkının sadece Mali halkına ait olduğunun altını çizildi. Şekerci, "Afrika halklarının tarihinde en vahşi işgal, sömürü ve katliamlara imza atmış bir güç olan Fransa, Mali saldırısıyla sömürgecilik çağını yeniden canlandırma çabası sergiliyor. Fransız ordusunun 11 Ocak tarihinde hava bombardımanı ile başlayan saldırısı kara operasyonlarıyla artarak sürerken, şimdiden pek çok Malili sivil hayatını kaybetti. Mali`ye müdahalenin hiçbir haklı sebebi yoktur. Fransa`nın Mali`ye müdahalesinin temelinde insani gerekçeler değil, siyasi ve ekonomik çıkarlar yatmaktadır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECOWAS) ile paralel hareket eden Fransa kokuşmuş bir rejimi zorla ayakta tutmayı ve Mali`de İslamcı güçlerin iktidarını engellemeyi hedeflemektedir" dedi.
 
Darbeyle gelen geçici hükümet uluslararası göçleri ülkeye davet etti
Darbe sonrası Mali`de kurulan geçici hükümetin, İslami muhalefetin yükselişi karşısında başarısız kalınca iktidarını koruma telaşıyla uluslararası güçleri ülkeye davet ettiğini ifade eden Şekerci, "Mali`de özellikle ülkenin kuzeyinde güçlü olan İslami muhalefet sadece Mali yönetimini değil, Batı dünyasını ve pek çok Batı Afrika ülkesini korkuya sevk etmiştir. Kuzeyden başkent Bamako`ya doğru ilerleyişini sürdüren İslami muhalefete karşı egemen güçler bir yandan siyasi-askeri operasyonlar yürütürken, bir yandan da karalama kampanyasını tam gaz sürdürmektedirler" ifadelerini kullandı.
 
Emperyalistler Mali`de İslami harekete karşı bir savaş başlatmışlardır
"Gerek Fransa gerekse de bölgeye yönelik hesaplar peşindeki tüm Batılı ülkeler hiç utanmadan Mali`de İslamcı bir devletin inşasına izin verilemeyeceğini tekrarlamaktadırlar" diyen Şekerci, "BM`nin onayıyla `uluslararası Mali destek gücü` oluşturulmuş ve 8 Ocak`ta Kona kentinin direnişçilerin eline geçmesi üzerine Fransa`nın öncülüğünde Mali`ye yönelik işgal başlatmıştır. İslam topraklarının sömürgecilerce işgali söz konusu olduğunda ABD`siyle, Rusya`sıyla, İngiltere`si, Fransa`sı, Çin`iyle emperyalist güçlerin aralarındaki rekabeti bir kenara bırakıp ittifak ettikleri bir kere daha ortaya çıkmıştır. "İslamcıların iktidarına izin vermeme" anlayışı adeta tüm sömürgeci güçlerin ortak paydasıdır. Bu güçler yanlarına bazı bölge devletlerini de alarak Mali`de İslami harekete karşı bir savaş başlatmışlardır" şeklinde konuştu.
 
Bu müdahale büyük yıkımlara ve katliamlara yol açacaktır
Bu savaşının akıbetinin ne olacağını öğrenmek isteyenlerin Afganistan`a ve Somali`ye bakmaları gerektiğini söyleyen Şekerci, "Ne Fransa, ne de müttefiklerinin Mali halkını temsil eden İslami direnişi yok etmesi mümkün değildir. Ne var ki, emperyalist güçlerin müdahalelerin tüm İslam coğrafyasında olduğu gibi Mali`de de büyük yıkımlara, katliamlara yol açması kaçınılmazdır. Sömürgecilik geçmişini yeniden diriltmeye yönelik bu saldırgan tutumunun Fransa hükümetine ağır bir bedel olarak döneceğine kuşku yoktur" dedi.
 
Mali halkı ülkeyi kimin yöneteceğine karar verecek
Mali`de ülkeyi kimin yöneteceğine karar verme hakkının sadece Mali halkına ait olduğunun altını çizen Şekerci, "Mali İslami hareketi ile dayanışma içinde olduğumuzu duyuruyoruz. Başta Fransız halkı olmak üzere, tüm dünya halklarını Fransa`nın bu ahlaksız, gayrı meşru, emperyalist saldırısına karşı Mali halkının bağımsızlığından yana tavır almaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Protesto eylemi Eylem tekbir ve sloganlarla sona erdi. (Şükrü Gündüz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir