• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
103 ülkeden 65 binden fazla Türkiye vatandaşı getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bakanlık binasında bulunan Covid-19 Koordinasyon ve Destek Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, Covid-19 ile içeride mücadele ederken dışarıya da yardımlarda bulunulduğunu belirtti.

Dünyada Coronavirus salgını yaygınlaşmaya başlayınca Türkiye'ye tahliye talepleri olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, taleplere duyarsız kalmayacaklarını belirterek şöyle konuştu:

Bugüne kadar 103 ülkeden 65 binden fazla vatandaşımızı bu tahliyelerle birlikte ülkemize döndürdük ve 16 Nisan’da ikinci tahliyeyi başlattığımızı duyurmuştuk. O günden bu yana da 83 ülkeden 157 seferle 30 bine yakın vatandaşımızı ülkemize döndürdük. Önümüzdeki günlerde yine vatandaşlarımızı getirmeye devam edeceğiz. Tahliyeler başlayınca dönmek isteyen vatandaşlarımızın da sayısı arttı. Bugünlerde ise tersine dönmek isteyen vatandaşlarımız da oldu. Normalleşme başlayan ülkelerde örneğin Irak’ta normalleşme başlayınca Irak’tan birkaç hafta önce buraya getirdiğimiz bazı vatandaşlarımız Irak’a tekrar dönmek için bizden yardım istediler. Bunu da Irak makamlarıyla temas halinde olan sürdüreceğiz."

"Yurt dışında 473 vatandaşımız hayatını kaybetti"

Salgın nedeniyle şu ana kadar yurt dışında olan 473 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyleyen  Çavuşoğlu, "Cenazelerin 350'den fazlasını ülkemize getirdik, diğerleriyle de ilgili işlemleri yürütüyoruz. Düzenli uçuşlar olmadığı için kargo uçaklarıyla vatandaşlarımızın cenazelerini getirebiliyoruz ve oradaki işlemler bittikten sonra yurtdışında Sivil Toplum Kuruluşları ve misyonlarımız ile çok iyi bir işbirliği içerisinde vatandaşlarımızın cenazelerinin Türkiye'ye gelmesini sağlıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir