• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Van'da yasaktan sonra manzara değişmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Özellikle banka ve PTT binalarının önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, sosyal mesafeye uyulması hususunda polisler tarafından uyarılarak Covid-19 salgının yayılması engellenmeye çalışılıyor.

 

Van'ın en işlek caddeleri olan Cumhuriyet ve Maraş caddelerine kontrollü olarak alınan vatandaşlar, 2 cadde üzerinde bulunan ATM ve banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturarak banka işlemlerini yapmaya çalışıyorlar.

Maraş ve Cumhuriyet caddelerine alınmayan vatandaşlar ise ara sokaklara yönelerek, yoğun kalabalıkların yaşanmasına ve virüsün sevdiği ortamların oluşmasına neden oluyorlar.

Özellikle bahar aylarının gelmesi ile satışına başlanan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sebze fidelerini almak isteyenler de tezgâh başlarında ve dükkân önlerinde kalabalıklar oluşturarak olası tehlikelere ve virüsün yayılmasına davetiye çıkarıyor.

Polis araçlarından ve cami minarelerinden vatandaşların evlerinde kalması ve havaların ısınması ile Coronavirus (Covid-19) tehlikesinin bertaraf edilemediği ve tehlikenin halen devam ettiği yönünde telkinler yapılmasına rağmen vatandaşlar özellikle yasakların bittiği günlerde evde kalmayarak şehir merkezine akın ederek yapılan uyarılara pek de aldırış etmiyorlar. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir