• DOLAR 32.56
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2437.989
  • ...
Deniz Feneri e.V. Davası Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma sonucunda 20 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, İstanbul Adalet Sarayı`ndaki büyük salonda yapılan duruşmaya, aralarında Zahid Akman, Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik`in de bulunduğu 14 tutuksuz sanık ile müştekiler CHP Milletvekili Mahmut Tanal, avukat Zeynel Öztürk ve tarafların avukatları katıldı. Diğer 6 tutuksuz sanık ise duruşmaya gelmedi.

Sanık ve avukatların yoklamasının yapıldığı duruşmada söz alan müşteki Mahmut Tanal ile sanık avukatlarından Ersan Şen arasında müdahillik konusunda kısa süreli tartışma yaşandı.

Müştekiler Mahmut Tanal ve Zeynel Öztürk, tekrar söz alarak, davaya katılma talebinde bulunduklarını söyledi.

Duruşmada daha sonra sanıkların kimlik tespitine geçildi. Sanık Zahid Akman, evli ve 5 çocuk babası olduğunu belirterek, yayıncılık yaptığını, aylık gelirinin 25 bin lira olduğunu ifade etti. Zekeriya Karaman, evli ve 3 çocuk babası olduğunu belirterek, yöneticilik yaptığını, aylık gelirinin 40 bin lira olduğunu dile getirdi. Mustafa Çelik, evli ve 3 çocuk babası olduğunu söyleyerek, ticaretle uğraştığını, aylık gelirinin 20 bin lira olduğunu kaydetti.

CHP`Lİ VEKİLLER DAVAYI İZLİYOR

CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Kadir Gökmen Öğüt, Ömer Süha Aldan, Ali Özgündüz ile sanık yakınlarının izlediği duruşma, müdahillik talebinde bulunan avukatların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nca hazırlanan iddianamede, 20 sanığa "özel belgede sahtecilik", "kamu görevlisinin sahtecilik suçuna iştiraki" ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlamaları yöneltildi, 25 şüpheli hakkında ise "ek takipsizlik kararı" verildi.

 

Ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir