• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Çadır Kentte Yangın: 4 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye`ye gelen Suriyeli sığınmacıların barındırıldığı Telhamut Konaklama Tesisleri`ndeki bir çadırda elektrikli ocağının devrilmesi sonucu yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen ve çadırın etrafını saran alevlere, çadır kentte hazır bekletilen itfaiye ekibiyle burada bulunan görevliler müdahale etti. Yangında biri kadın 3`ü çocuk 4 Suriyeli sığınmacı yaşamını yitirirken, 2`si çocuk 3 kişi ise zehirlendi.

Ölen 4 kişinin cesetleri otopsi yapılmak üzere Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, dumandan zehirlenen çadır kentte temizlik görevlisi olarak çalışan 17 yaşındaki Tahir G. ile 2 Suriyeli çocuk Ceylanpınar Devlet Hastanesi`nde yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa`ya sevk edildi.

3 kişi Ceylanpınar`dan ambulanslarla getirildikleri Şanlıurfa`daki hastanelerde tedavi altına alındı. Daha önce de Telhamut Konaklama Tesisleri`ndeki bir çadırda çıkan yangında 5 kardeş; Akçakale`deki Süleyman Şah Çadır Kenti`nde çıkan yangında da 5 kişi yaşamını yitirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir