• DOLAR 32.452
  • EURO 34.501
  • ALTIN 2474.348
  • ...
Van Basınında Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: BAŞINIZI ÖRTERSENİZ BOYNUNUZU KOPARIRIM!
Van merkez İsmail Hakkı Tonguç İlköğretim okulunda `28 Şubat` benzeri skandal bir olay yaşandı. Okul müdürünün, başörtüsüyle gelen öğrencilere, \"Eğer başınızı örtecekseniz sizin boynunuzu koparacağım. Başınızı açmayacaksanız gidin İran`da yaşayın\" dediğini iddia eden veliler, tüm yetkilere seslenerek okul müdürü Emin Güleryüz hakkında gereken işlemlerin yapılmasını istedi.

Erciş Birlik Platformu`ndan Basın Açıklaması
Van`ın Erciş ilçesinde faaliyet veren Erciş Birlik Platformu, Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili eksikliklerin giderilmesi talebini içeren bir basın bildirisi yayınladı.

İnternet Öğrencileri Tembelleştiriyor
Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan istişare toplantısında, öğrencilerin emek sarf etmeden ödevlerini internetten hazırladığına dikkat çekildi.


BÖLGE GAZETESİ: BÖLGE İLLERİNE DAKA DOPİNGİ
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı`nın (DAKA) KOBİ`lere yönelik sunduğu 10 milyon TL bütçeli İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı ile 8 milyon TL bütçeli Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri için başvurular devam ediyor.

Van`da Anadolu Jet Gece Uçuşları Başladı
Anadolu Jet Havayolları heyeti, başlatacakları gece uçuşları öncesi Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu`nu ziyaret ettiler.


GAZETE VAN: ERCİŞ`TE VATANDAŞLA TOKİ SİTE YÖNETİMİ ARASINDA GERGİNLİK
Van`ın Erciş ilçesinde AFAD tarafından TOKİ`ye yaptırılan kalıcı konutlarda ikamet eden depremzede vatandaşlar ile site yönetiminin bir araya geldiği toplantıda gerginlik yaşandı.

Van`ın Erciş İlçesinde K Belgesi Verilecek
Van`ın Erciş Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde kurulan K-1 Belgesi Ofisi ile Erciş Organize Sanayi Bölgesi (OSB)`nin mütevelli heyetinin belirlenmesi nedeniyle bir tören düzenlendi.


PRESTİJ: ÇİFTÇİYE 4 ŞUBAT UYARISI!
Van İl Tarım Kredi Koperatifi Çiftçilerin 4 Şubat 2013`tarihine kadar başvuru yapmaları halinde kredi borçlarının erteleneceğini açıkladı.

`Geç Bile Kalmışız`!
Yasalaşan tasarı ile Büyükşehir olan Van`ın en büyük sıkıntılarından biri olan şehir içindeki ahırlar konusu kentin gündeminde tartışılmaya devam ediyor!


VAN HAVADİS: KADIN VE DOĞUM HASTANESİ YER DEĞİŞTİRDİ
Van`da yaşanan depremde binası yıkılan ve ardından Bölge ve Etiğim Hastanesi binasında hizmet veren Kadın ve Doğum Hastanesi, yeni binasında hizmete başladı.

Van`da Ekmeğe Zam
Tuncil, ekmeğe 15 kuruş tutarında bir zam yapıldığını ve bugünden itibaren ekmeğin 75 kuruştan satılacağını söyledi.


VAN SESİ: BU SOKAK LAMBALARI GÜNDÜZ NEDEN YANIYOR
Van`da, sadece akşam saatlerinde yanması gereken onlarca sokak lambasının günlerdir gündüz saatlerinde de açık bırakması çevre esnafın tepkisine neden oluyor.

VAN ADIM ADIM TARANIYOR
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, il genelinde özürlü, yaşlı ve korumaya muhtaç çocukların tespiti için alan taraması yapıyor.


WAN HABER: NAZMİ GÜR`DEN TBMM`YE ARAŞTIRMA TEKLİFİ
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Nazmi Gür, Van`da özellikle kış aylarında meydana gelen hava kirliliğinin sebeplerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi`ne meclis araştırması açılmasını teklif etti.

Van`da Karla Mücadele Çalışmaları
Van`da geçtiğimiz hafta belli aralıklarla etki olan kar yağışından dolayı ulaşıma kapanan 66 köy yolunun açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.


ŞEHRİVAN: VAN`DA E-REÇETE UYGULAMASI BAŞLADI
Sosyal Güvenlik Kurumu`nun (SGK) kaçak ve suistimalleri önlemeyi amaçladığı zorunlu kıldığı E-Reçete uygulaması tüm yurtta olduğu gibi Van`da da dün başladı.


HABER VAN: GÜLŞAH ÖĞRETMENİN KATİLİ`NE ÖMÜR BOYU MÜEBBET İSTENİYOR
Van`da öğretmenlik yaparken rapor alarak Konya`daki ailesinin yanına gelen 27 yaşındaki Gülşah Aktürk`ü tabanca ile başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla eski sevgilisi 36 yaşındaki Hakan Başar, Konya 2`nci Ağır Ceza Mahkemesi`nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemi ile yargılanacak.


MEDYA VAN: YENİ VAN; ANKARA`DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Van Valiliği`nin deprem sonrası kentin yeniden inşası ve tarihi güzelliklerinin yer aldığı `Yeni Van, Yeniden Van` isimli fotoğraf sergisi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek tarafından açıldı.(Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir