• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Devlet halkın inancıyla savaşmaktan vazgeçmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Türkiye gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Solhan Çağrı Der, hükümetin başörtüsü yasağını kınadı, Memur Sen`in başlattığı \"Başörtüsüne Özgürlük İçin 10 Milyon İmza\" kampanyasını destekledi.


Yazılı olarak yapılan açıklamada, \"Bir asra yakın zamandır, birileri Türkiye`de yaşayan Müslüman halklara, inançlarına, gelenek ve göreneklerine aykırı bir yaşam tarzını zorla dayatmaktadırlar. Yalnız okullara gönderilen kılık kıyafet yönetmeliğiyle, herkese her kıyafet serbest bırakılmışken, baş örtmek hariç denilmiştir. Acaba Başbakan, Allah (cc)`ın örtü emrini yasakladıklarının ve yetişecek dindar kız neslinin önünü tıkadıklarının farkındalar mı? Yüz binlerce aileyi, çocuklarıyla hüzne boğduklarını, hayal kırıklığına uğrattıklarını görmüyorlar mı?\" ifadelerine yer verildi.


Sen Cumhuriyet kadını değilsin!
Diyarbakır`da Evliya Çelebi İlköğretim Okulunda görev yapan Kadriye Sevgi Yılmaz`ın başörtüsü nedeniyle okul müdürü tarafından dışarıya atılması eleştirilen açıklamada, \"Söz konusu okulun müdürü bayan öğretmeni kolundan çekiştirerek okuldan atmış ve `sen cumhuriyet kadını değilsin, bu şekilde okula giremezsin` demiş. Bu kraldan daha kralcı kesilen sözde müdür efendi(!) işgüzarlıkta haddini aşmış, kendisinin putlaştırdığı Cumhuriyetinin kanunlarını bile çiğnemiş, olayı öğrenmek isteyen STK yetkililerine ve basın temsilcilerine saldırmıştır. Saldırırken de `Benim arkamda devlet var kim bana dokunabilir ki\" gibi hezeyanlarda bulunmuştur\" denildi.



Memur Sen`e destek
Memur Sen`in başlattığı \"Başörtüsüne Özgürlük İçin 10 Milyon İmza\" kampanyasına destek verildiği basın bildirisinde, \"Başörtüsünün her alanda serbest olması için geçen sene kapatılan Mustazaf Der öncülüğünde yapılan imza kampanyasına destek olması için İlçemizde Çağrı Der olarak bizde imza kampanyasını başlatıp bunu organize etmiştik. Her ne kadar geç alınmış bir karar olsa da Memur Sen`in başörtüsüne özgürlük için 10 milyon imza kampanyasını çok değerli bularak bu girişimi desteklediğimizi ve elimizden gelen katkıyı sunacağımızı, ayrıca da halkımızın da buna destek olmaları için imkânlarını seferber etmeleri gerekir\" denildi.


Kutsallara yapılan alçak saldırılar lanetlendi
İncirlikteki Mescit ve Kur`an-ı Kerime yapılan saldırı ağır bir dille lanetlenen basın açıklamasında, \"Özelikle Müslümanları terörize edip, büyük kıyımlarla kan dökmeyi adeta kutsayan ABD yönetimi ve Askerleri yeni bir alçaklığa imza attılar. Yılbaşı gecesi kuduran ABD`nin kuduz köpekleri İncirlik Hava Üssünde bulunan Mescidi tahrip edip Kur`an-ı Kerimi yırtma cüret ve cesaretinde bulundular. Eceli gelen köpek misali Camilere Kutsal kitabımıza ve İslami Değerlere sürekli saldırmakta ve bunu devam ettirmektedir. Genelkurmayın olayı soruşturma yerine örtbas etme yolunu tercih etmesi kabul edilecek bir durum değildir. Derhal iddianın bağımsız bir şekilde STK`ların da dâhil olmasıyla beraber olay araştırılmalıdır. Bizce bir Müslüman`ın asla tasvip etmediği ABD İncirlik Üssü, Kürecik Radar sistemi ülkemizde kurulacak Patriotlar ile NATO üyeliğinden çıkma ABD ve türevlerinin sömürü üzerine ülkemizde yaptıkları her faaliyetleri anında durdurulmalı ilişkiler tamamen kesilmelidir\" denildi. (Muhsin Barış - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir