• DOLAR 32.577
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2429.852
  • ...
Trafoyu Protesto İçin Beton Harcına Girdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Trafo yapımı için, Çilhane Camisi bahçesinde hazırlanan alana çimento harcı döküldü. Caminin imam hatibi Ali Koç, din görevlisi Merdin Balcı ve cemaatten Bünyamin Altunoğlu, beton harcının içine girerek, trafonun yapımına tepki gösterdi.

Ali Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi Çilhane Camisi`nde katliam yapıldığını ileri sürerek, ``Çilhane Camisi, 1938`de yapılmış, ahşap, tarihi nitelikte, koruma altına alınmış bir camidir. Bahçesine belli bir uzaklığa kadar inşaat izni verilemez. Buraya 35 ton ağırlığındatrafo yapılmak isteniyor. Trafo manyetik alan yayıyor, cemaate, insana zararlı. Trafonun yapılması hukuksuz. İmarda bu trafonun olmadığını görüyoruz`` diye konuştu.

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar`ın olay yerine gelmesini isteyen Koç, betonun içerisinde donmayı göze aldığını, trafonun yapılmaması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Olay yerine gelen Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu ve Niksar Belediye Başkan Vekili Fazlı Bayram, Koç`u ikna etmeye çalıştı. Koç, Balcı ve Altunoğlu, Bayram`ın trafonun yapılmasına izni vermeyeceklerini belirtmesinin ardından yaklaşık 1 saat kaldıkları beton harcından çıktı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir