• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
11’i Çocuk 40 Can Katlettiler: ZALİMLER RAMAZAN DİNLEMEDİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Her defasında yaptığı eylemlerle halkın canına kasteden ve kutsal değerlerine saldıran PKK, mübarek Ramazan ayında da katliamlarına devam etti. PKK/YPG'nin Afrin ilçe merkezinde bomba yüklü yakıt tankeriyle gerçekleştirdiği saldırıda ilk belirlemelere göre 11'i çocuk 40 kişinin öldüğü, 47 kişinin yaralandığı açıklandı. Milli Savunma Bakanlığının, PKK/YPG tarafından Afrin ilçe merkezinde sivillerin yoğun olarak bulunduğu Racu Caddesi'nde, bomba yüklü yakıt tankeri ile düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı açıklamasında şunlar kaydedildi: "İnsanlık düşmanı PKK/YPG, Afrin’de yine masum sivilleri hedef aldı. Afrin şehir merkezinde sivillerin yoğun olduğu bir bölgede bomba yüklü yakıt tankeri ile saldırı düzenleyen teröristler, ilk belirlemelere göre 11'i çocuk 40 masum sivili katletti, 47 sivili de yaraladı."

HATAY VALİLİĞİ: SALDIRIYA İLİŞKİN BİR KİŞİ YAKALANDI

Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olayın önceki gün saat 15.40 sıralarında Afrin merkezindeki eski Afrin Mahallesi'nde bulunan pazar yerinde gerçekleştiği ifade edildi. Saldırıyla ilgili olarak bir şüphelinin yakalandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Patlamanın da etkisiyle olay yerinde meydana gelen yangın söndürülmüş olup patlayan aracı olay yerine getiren şüpheli şahıs emniyet birimlerimiz tarafından yakalanmıştır." Açıklamada, yaralıların tedavilerinin Afrin ve Hatay'daki hastanelerde devam ettiği bildirildi.

SALDIRIYA SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Afrin’deki katliamla ilgili sosyal medya kullanıcılarından da tepki yağdı. İşte atılan tivitlerden bazıları;

Salih TURHAN- AGD/MGV Genel Başkanı

Hain terör örgütünün #Afrin’de düzenlediği bombalı saldırıda hayatını kaybeden 11’i çocuk 40 kişiye Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlara acil şifalar diliyorum. Afrin halkının başı sağ olsun.

İbrahim Karagül- Yeni şafak Gazetesi Genel yayın Yönetmeni

ABD PKK’ya 70 TIR daha silah gönderdi. Sevkiyat, Haseke’ye yapıldı. ABD Nisan ayı başında da PKK’ya

50 TIR silah ve mühimmat nakletmişti. PKK dün, Afrin’de korkunç bir katliam yaptı, 11’i çocuk 40 sivili öldürdü. Salgından kırılıyorlar ama kötülükten vazgeçmiyorlar.

Mustafa Armağan -Tarihçi

Şu aziz mübarek günde ne istediniz onca masum insandan? Allah'ın laneti PKK, YPG bilmem ne belanın üzerine olsun.

Ali Yalçın - Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı

Cinayet şebekesi/azılı terör örgütü PKK/YPG Ramazan ayı demedi ve katliam yaptı. #Afrin’de terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırıda 11'i çocuk 44 sivil hayatını kaybetti. Allah’ın laneti PKK/YPG’nin üzerinize olsun diyor, hayatını kaybedenlere Rabbim’den rahmet diliyorum.

Mehmet Toprak – TV Programcısı

PKK Afrin'de düzenlediği bombalı saldırıda 11'i çocuk olmak üzere 40 Kürt'ü katletti. Cehennem yangınında çocuğuna sımsıkı sarılarak eriyen anneler.. Paramparça olan bebeler.. Görüntüler paylaşılacak gibi değil. Mübarek Ramazan'da bile alçaklıktan geri durmayan PKK'ya lanet olsun.

Abdurahman Kurt- Eski milletvekili İnşaat Mühendisi

Her ramazan siyonist İsrailin katlettiği çocuklar içimizi dağlardı bu kez salgın onlara fırsat vermedi derken Afrin de ciğerlerinden vuruldu insanlık... Allahım zalimlere bırakma...

Bu haberler de ilginizi çekebilir