• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Paraları kendine aldı Soğan, patatesi halka dağıttı TABİ Kİ KADİROV…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Dış haberler Servisi/ Çeçenistan
Covid-19 kapsamında çok sıkı uygumalar getirilen Çeçenistan’da Covid-19 ile mücadele için Rusya Federal bütçesinden 1 milyar 93 milyon ruble destek alan Rus yanlısı hükümet, aldığı ödemeyi Kadirov vakfına adına dağıtıyor.
Regnum ajansının verdiği bilgilere göre, Kadirov 550.631 bin aileye erzak yardımı yaptıklarını ve 23 bin aileye parasal yardım dağıtıldığını söyledi. Ayrıca, bu ayda daha 30 bin aileye parasal yardım dağıtılacağını söyleyen Kadirov, hastane çalışanlarına bu ay ödemeyi erkenden yapılacağını söyledi. Fakat, dağıtılan yardımlarının Kadirov’un söylediği gibi olmadığını anlatan vatandaşların gözaltına alındığı ardından televizyon kanallarında canlı yayınına çıkarılarak özür dilemek zorunda bırakılıyor.
Dağıtılan yardımların ise aslında, çoğu ailelere bir çuval kuru soğan şeklinde dağıtıldığı biliniyor. Bazı ailelere ekmek, bazı ailelere patates dağıtıldığı da gelen bileğiler arasında.
Öte yandan, Kadirov Covid-19 kapsamında sosyal mesafeyi uygularken diriliş dizisindeki Ertuğrul selamı olarak bilinen selam verme adetini uygulamayı başladı.
Tüm devlet dairelerinde çalışanlara ve içişlerine bağlı güvenlik güçleri dahil olarak tüm erkeklere saçlarını kazıtan Kadirov hala popülizm peşinde olduğu için halk tarafından ciddiye alınmamaya başlandı.
Çeçenistan’da Covid-19 virüsüne yakalanan kişi sayısı 465 olarak biliniyor. Covid-19 şüphesiyle karantinaya alınan kişi sayısı 2290, iyileşen kişi 107 ve ölenlerin sayısı 7 kişi olarak bildiriliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir