• DOLAR 32.288
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2439.452
  • ...
Diyarbakır Esnafından Elektrik Kesintilerine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da bazı semtlerde haftaları bulan elektrik kesintileri halkı mağdur etmeye devam ediyor. Kış mevsiminin gelmesiyle elektrik mağduriyeti yaşayan sanayi esnafı, elektrik kesintilerini, yaptıkları basın açıklamasıyla protesto ettiler.

Kalabalık bir topluluk ile sanayi içerisinde yürüyüş yapan esnaf, daha sonra basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu okudu.

Elektrik kesintilerinin işkenceye dönüştüğünü söyleyen Ebedinoğlu, \"Sanayicimizi, esnafımızı, işadamımızı, çiftçimizi ve bütün halkımızı mağdur eden elektrik kesintileriyle ilgili kurumların, bakanlığın, valiliğin ve duyarsız kalan milletvekillerimizi temsil ettiğimiz binlerce üyemiz adına, halkımız adına göreve davet ediyoruz. Türkiye`nin en önemli enerji üretim merkezinin merkezinde yer alan ve 2012 yılında 22 milyar dolarlık enerji üreten GAP`ın en önemli şehri Diyarbakır`ın bu derece ihmal edilmesine yol açanlardan hesap sorulmalıdır\" dedi.

Son olarak yetkililere seslenen Ebedinoğlu, \"Bütün dikkatlerini siyasi meselelere yöneltmiş milletvekillerimiz, Diyarbakır`da yaşanan elektrik kesintilerinin en az siyasi sorunlar kadar önemli olduğunu ve vatandaşlarımızı canından bezdirdiğini bilmek zorundadırlar\" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından esnaf sessiz bir şekilde dağıldı.

Yaşanan kesintilere tepkilerini dile getiren sanayi esnafı ise, yetkililerin elektrik mağduriyetlerini gidermemesi durumunda kepenk kapatacaklarını söyledi. (Şeyhmus Toprak, M. Hüseyin Temel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir