• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
İşbirlikçiler İş Başında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev – Doğruhaber/Analiz

İnsanlık Covid-19 ile mücadele içindeyken Firavunlar iş başında. Pandemi, Ramazan ayı, Haram aylar, bu ihanet çetelerini durdurmaya yetmiyor. BAE Yemen’i bölüyor. Hafter Libya’yı bölüyor. Suudi Arabistan zulme destek veriyor.

YEREL İŞBİRLİKÇİLERİ ONLARIN ADINA DURMADAN ÇALIŞIYOR

İnsanlık Covid-19 ile mücadele verirken Müslüman kılıfına bürünmüş bazı Firavunlar iş başındalar. ABD bu dönemde Ortadoğu ile uğraşmıyor gözüküyor ama, bölgedeki işbirlikçileri onların adına durmadan çalışıyor. Bugün ABD’de korona virüs vaka sayısı bir buçuk milyonu geçmiş durumda. Fakat, ülkelerinde gün geçtikçe artan virüsle uğraşmak yerine, Ortadoğu’daki oyunlarına daha çok önem verdiklerini görüyoruz. Neden mi öyle düşünüyorum? Çünkü, BAE siyasi haritasına baktığımızda gözüken bir ülke bile değil. BAE’nin nüfusu: 9,6 milyon. Nüfusun Etnik Dağılımı: %15 BAE vatandaşı, %25 Hindistanlılar, %13 Pakistanlılar, %12 Mısırlılar ve diğer Araplar, %7 Bangladeşliler, %6 Filipinliler, %4 İranlılar, %3 Sri Lankalılar, %15 diğerleri (AB, ABD, Kanada, İngiltere, Afganistan, Nepal vd.) Bu rakamlar 2019 yılına aittir. Dolayısıyla, BAE vatandaşları yaklaşık 1,5 milyon. Yönetim Biçimi: Monarşi (7 Emirlikten Oluşan Federasyon). BAE vatandaşları siyaset ile ilgilenmez, Emirler ne diyorsa başının tacıdır! Başlıca Ticaret Ortakları: Çin, Hindistan, ABD, Almanya, İngiltere, Japonya, İsviçre’dir. BAE’nin Aktif Askeri Personel sayısı 65 bin’dir. Yedek Askeri Personel  ‘sıfır’dır.

BAE EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Fakat, BAE Ortadoğu’da Siyonistlerin yaptığı tüm oyunların içindedir. Ayrıca, Birleşik Arap Emirlikleri, Ortadoğu'nun en karanlık devleti olarak bilinmektedir. Emirliklerin başındaki Emirleri ve aile fertleri İngiltere’de ya da ABD’de eğitim görmüşler ve görmekteler. BAE Emirleri ve Veliahtlarının halihazırda İngiliz Kraliçesi Elizabeth’in hayranları olduğu bilinmektedir. Çoğu yatırımlar da İngiltere, ABD ve İsviçre’de. BAE’nin Emirleri dünyanın en zengin insanları arasında yer almaktalar. Servetlerini tam olarak kimse bilmiyor. Diğer Ortadoğu ülkeleri gibi ekonomisi büyük oranda petrol ve doğalgaza dayalı olan BAE, bölgenin en zengin ülkelerinden biri konumundadır. Öyle ki 400 milyar dolara yaklaşan milli geliri ile Suudî Arabistan ve İran’dan sonra Ortadoğu ve Afrika’nın üçüncü, kişi başı gelir düzeyinde de Katar’dan sonra ikinci sıradadır. Ancak son yıllarda petrol fiyatlarında yaşanan büyük düşüş, ihracat gelirlerini ve dolayısıyla ekonomiyi belirgin biçimde etkilemiştir. Buna karşın ülke sahip olduğu zengin petrol yatakları, uluslararası ticaretteki konumu ve son yıllarda turizm merkezi haline gelen Dubai ile hala dünya ekonomisinin önemli aktörlerinden biri konumundaydı. Fakat, son dönemde petrol fiyatlarının dibe çakılmasıyla ve dünyayı adeta işgal altına alan koronovirüs nedeniyle turizmin de bitmesiyle BAE en kötü dönemini yaşıyor diyebiliriz. BAE koronavirüsü kontrol altına alsa bile, ülke ekonomisini canlandırmak için epey zamana ihtiyaç duyacaktır.

BAE ABD’NİN YEDEK GÜCÜ MÜ?

Fakat, BAE yeni bir gelir kaynağı bulmuş gibi hem Yemen’de, hemde Libya’da müthiş para harcamaktadır. İster istemez şöyle bir soru aklıma geliyor. Acaba, ABD Covid-19 nedeniyle Ortadoğu’da karantinadayken görevini BAE üstlenmiş olabilir mi? Çünkü, BAE’nin ne Yemen’de ne de Libya’da herhangi bir çıkarı söz konusu değil. İslam ümmeti için gayret ediyor da diyemeyiz. Çünkü, İslam ve Müslümanlarla hiç bir alakaları yok. Giydikleri uzun elbiselere ve bıraktıkları sakallara aldanmayın, bu sadece yerel kültürden kaynaklanmaktadır. Yemen’de Güney Geçiş Konseyi (GGK) BAE’nin yardımıyla yeni bir devlet kurmaya çalışıyor. Libya’da BAE’nin destek verdiği Darbeci Halife Hafter kendini “Devlet Başkanı” ilan etti. Ne ilginçtir ki, ABD de bu duruma "üzüntü duyduğunu" bildirdi. Hangi bela gelirse gelsin, bu işbirlikçiler ve sahipleri imana gelmeyeceklerdir. Fakat, sonu inşallah aynı Firavun’un ki gibi olacaktır. Dünya döndükçe bu Firavunlar bize bir imtihan olarak duracak gibi gözüküyor. Allah sonumuzu hayr eylesin!

Bu haberler de ilginizi çekebilir