• DOLAR 32.238
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Gaziantep’te hayvan yetiştiricilerine veteriner desteği verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Şahinbey ilçesindeki köylerde ikamet eden dar gelirli 243 aileye, hibe ile verilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların sağlık kontrolünü Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hekimi Güney Cesur yapıyor.

Tek tek köylere giden veteriner hekim hayvanların sağlık kontrolünü yaparak hayvan yetiştiricilerine hayvanların bakımları ile ilgili tavsiyelerde bulunuyor.

Şahinbey Belediyesinin dağıtımını gerçekleştirdiği 184 büyükbaş, 2 bin 567 adet küçükbaş hayvanların yavruları da olmaya başladı. İnekler buzağı koyunlar ise kuzu vererek, hayvan yetiştiricilerinin yüzünü güldürüyor. Çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine önemli destekler veren Şahinbey Belediyesi, hayvan yetiştiricilerine vermiş olduğu bu destekle üretime de önemli katkılar sağlamış oluyor.

Şahinbey İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev yapan Veteriner Hekim Güray Cesur, hayvanların son derece sağlıklı olduğunu belirterek, “Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na ihtiyaç sahibi ailelere vermiş olduğu hayvanlar ve yemler için minnettarız. Hayvanların seçim aşamasından, nakliyesinden ve vatandaşların evlerine getirilişine kadar ki tüm aşamalarda görev almaktan son derece mutluyuz. İnsanlarımıza destek olabiliyorsak bizler için büyük mutluluk.” dedi.

Hayvanların kendilerine büyük katkı sağladığını ifade eden Ülkü Ünlü de, “Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bizlere iki tane büyük baş ve bir tonda yem verdi. Allah kendisinden razı olsun. Bu hayvanların yavruları olacak. İki olan inek sayımız daha da çoğalacak bizlerinde yüzü gülecek.” dedi.

Kendisine hibe edilen iki tane ineğin mutluluğunu yaşayan İsmet Uzsuz da şunları söyledi: “Şahinbey Belediyemiz bizlere iki tane inek hibe etti. Bu hayvanları bize verirken ayrıca bir tonda ücretsiz yem verdi. Veteriner hekim gelerek hayvanlarımızın genel sağlık kontrollerini yaptı. Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun çalışmalarından memnunuz vermiş olduğu desteklerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum.”

Şahinbey Belediyesinin kendisine her zaman destek olduğunu ifade eden Döne Geçit ise, “Şahinbey Belediyemiz bizlere iki tane inek ve bir ton yem verdi. Şahinbey Belediyesi bana sürekli yardım yapıyor ve destek oluyordu. Vermiş olduğu bu hayvan desteği ile de bizlerin yüzünü güldürdü.” şeklinde konuştu.

Şahinbey Belediyesi tarafından kendilerine verilen ineğin bir buzağı dünyaya getirdiğini belirten Eda Eroğan, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun bize vermiş olduğu iki tane inekten şimdide bir tane buzağımız oldu. Buzağı ile her gün ilgilenip süt veriyorum. Buzağının olması bana mutluluk veriyor. Bizlere bu desteği verdiği için Tahmazoğlu amcama teşekkür ederim.” diye konuştu.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir