• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
Adıyaman'da maskeler dağıtılmaya başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Maskesiz toplu taşıma araçlarına binmenin, market, kamu kurumları ve toplu alanlara girmenin yasak olmasının ardından maske bulamayan vatandaşlar sıkıntı yaşarken eczaneler de maske satamamanın sıkıntısını yaşıyordu.

Konuyla ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulunan eczacılar, vatandaşların maske almak için TC kimlik numaralarıyla eczanelere gidip maske alabileceklerini belirttiler.

"Vatandaşalar eczaneden maskelerini alabilir"

Eczacı Burak Pektaş kendilerinin de vatandaşlar gibi mağdur olduklarını ifade ederek "Covid-19 nedeniyle Türkiye'den yut dışına maske ihracatı oldu. Bu ihracat sürecinde fahiş oranda fiyat artışları yaşandı. Bu süreçte biz eczacılar bunun mağduru olduk. Fiyatlar çok artınca vatandaşlar buna tepki gösterdi. Fakat bizim yapabileceğimiz bir şey yoktu. Bizler üretici değiliz. Cumhurbaşkanının açıklamasından sonra maske satışı yasaklanınca vatandaşlar da sıkıntı yaşadı. 24 Nisan 2020 itibariyle her bir eczaneye bin adet maske geldi. Vatandaşlar eczaneye gelip doğum tarihleri, TC numaraları ve baba ismini söyleyerek kişi başına 5 adet maske alabilirler. Maske alma süreleri 10 günde birdir." dedi.

 

20 yaş altı ve 65 üstü vatandaşlar maske alamıyor

Eczacı Abdülhamit Ünsal dışarı çıkması kısıtlı olan vatandaşların ücretsiz maske alamayacağını belirterek, "Telefonlarına mesaj gelen vatandaşlarımız, sisteme gelen doğrulama kodu üzerinden maskelerini alabilirler. Mesaj gitmeyen vatandaşlar da baba adı ve doğum tarihleri üzerinden sistemden sorgulayıp sırası gelmişse maskelerini alabilirler. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü olan vatandaşlarımız maske alamıyor. Maskeleri bu yaş aralığında olan vatandaşlarımız gelip alabiliyor. Vatandaşlarımız 10 günde bir gelip 5 maske alabilecekler." ifadelerini kullandı.

Eczacı İsmet Pala "Bugüne kadar maske konusu sıkıntılıydı. Bugün itibariyle sıkıntımız giderildi. Vatandaşlarımız kimlik numaralarıyla kendi adına gelen 5 adet maskesini alabilir. 10 günde 5 adet maske alma hakkı var vatandaşların." şeklinde konuştu.

Maske almaya gelen vatandaşlardan Abdullah Karabiber, "Mesaj gelince eczaneye gidip maske alabileceğimizi söylediler. Ben de geldim kimlik bilgilerimi söyleyip maskemi aldım." dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir